În umbra marelui U.R.S.S.

Astăzi, În umbra marelui U.R.S.S. este un subiect de mare interes și relevanță în societatea de astăzi. Impactul În umbra marelui U.R.S.S. se extinde la diferite aspecte ale vieții de zi cu zi, generând dezbateri, cercetări și reflecții în diferite domenii. Este important să analizați în profunzime În umbra marelui U.R.S.S. pentru a înțelege influența acestuia și pentru a găsi soluții posibile la provocările pe care le ridică. În acest articol, vom explora în detaliu diferitele aspecte ale În umbra marelui U.R.S.S., abordând implicațiile sale în diferite contexte și oferind o vedere cuprinzătoare a acestui subiect semnificativ. În acest sens, vom aprofunda într-o analiză critică a În umbra marelui U.R.S.S., căutând să înțelegem domeniul de aplicare al acestuia și să proiectăm posibilele sale consecințe în viitor.

În umbra marelui U.R.S.S.
album de studio / reeditare de Phoenix
Lansare2003
Genetno rock · hard rock · folk rock · rock progresiv
Casă de discuriElectrecord
EDC 531 / STC 001498
Cronologie – Phoenix
Ora-hora (video) (2000) În umbra marelui U.R.S.S. (2003) Empire of Vampires (2004)

În umbra marelui U.R.S.S. este o reeditare a albumului În umbra marelui urs (2000) al formației Phoenix. Albumul a fost editat în anul 2003, la casa de discuri Electrecord. De această dată, titlul materialului este trecut corect, potrivit dorinței liderului Nicolae Covaci. Coperta este semnată de către Valeriu Sepi. Această reeditare conține în plus o piesă, „Ceata I”, înregistrată în 1996, în componența: Nicolae Covaci (chitară solo, voce), Josef Kappl (chitară bas, voce), Ovidiu Lipan Țăndărică (baterie, percuție).

Piese

  1. Ceata I
  2. Nesfârșita luptă
  3. Afganistan
  4. Numai una
  5. Iovano; Iovanke
  6. Ora-hora
  7. Balada
  8. The Measure of a Man
  9. Meșterul Manole
  10. În umbra marelui U.R.S.S.
  11. Liber
  12. Ceata II

Muzică: Nicolae Covaci (1-3, 6, 8-12); Guilelm Șorban, aranjament Nicolae Covaci (4); cântec popular macedon (5); Ciprian Porumbescu (7)
Versuri: Nicolae Covaci (1, 2, 10-12); George Coșbuc (4); cântec popular macedon (5); Dinu Olărașu (6); Paul Jellis (8); text popular (9)

Observație: Piesa „Numai una” (4) este trecută greșit pe coperta albumului ca fiind compusă de Nicolae Covaci, în realitate ea aparținând compozitorului Guilelm Șorban (1897).[1]

Componența formației

Colaboratori:

  • Erlend Krauser / S. Dankelmann / Frank Tienemann – chitare
  • V. Hildermann / Josef Kappl – chitară bas
  • C. Brylankowski – claviaturi

Note

  1. ^ Bibliografia națională română. Documente muzicale tipărite și audiovizuale, anul XLVI/2013, Ed. Bibliotecii Naționale a României, București, 2014 (pag. 42)” (PDF). Arhivat din original (PDF) la . Accesat în . 

Bibliografie

  • Covaci, Nicolae. Phoenix: Giudecata înțelepților, Editura Integral, București, 2014. ISBN 978-973-8209-53-4

Legături externe