În acest articol vom aprofunda în lumea fascinantă a lui 1918, un subiect care a stârnit interesul multor oameni de-a lungul istoriei. 1918 a fost subiect de dezbatere și studiu în diverse domenii, de la psihologie la știință, inclusiv istorie și cultură. Pe parcursul acestui articol, vom explora diferitele aspecte legate de 1918, de la originea și evoluția sa până la impactul său asupra societății actuale. În plus, vom analiza diferitele perspective și teorii care au apărut în jurul 1918, precum și implicațiile pe care le are asupra vieții noastre de zi cu zi. Pregătește-te să intri în lumea captivantă a lui 1918 și să descoperi tot ce are de oferit această temă!
13 ianuarie-26 ianuarie: Guvernul Rusiei întrerupe relațiile diplomatice cu România. În legătură cu tezaurul României, sovietul comisarilor poporului al RSFS Ruse declară: "Tezaurul României, aflat în păstrare la Moscova, se declară intangibil pentru oligarhia română. Puterea sovietică își asumă răspunderea de a păstra acest tezaur pe care îl va preda în mâinile poporului român".
17 iulie: Vasul britanic, RMS Carpathia, este torpilat și scufundat în largul coastei de est a Irlandei de submarinul german, U-55. 218 oameni din cei 223 aflați la bord sunt salvați.
9 septembrie: Constituirea, din inițiativa lui Constantin Parhon, a Societății de neurologie, psihiatrie și psihologie din Iași (din 1921 și de endocrinologie).
18 octombrie: Înființarea Societății simfonice "George Enescu" din Iași.
27 octombrie: Guvernul român a adresat trupelor Puterilor Centrale un ultimatum de 24 de ore, prin care le-a cerut să părăsească teritoriul Transilvaniei și Banatului.
16 decembrie: Decret privind exproprierea pământului. Începutul reformei agrare (între 1918-1921 s-au expropriat de la vechii proprietari aproximativ 6 milioane ha de pământ - circa 66% din suprafața funciară - ce au fost împărțite țăranilor, modificându-se astfel structura proprietății în noua Românie).
Nedatate
august: „Gripa Spaniolă” omoară peste 25 milioane de oameni în următoarele 6 luni (de trei ori mai mulți decât au murit în timpul războiului).