Subiectul 19 decembrie este unul care a fost discutat pe larg de-a lungul anilor. Cu opinii divergente și puncte de vedere variate, 19 decembrie a captat interesul experților și entuziaștilor deopotrivă. În acest articol, vom explora diferitele fațete ale 19 decembrie, oferind o analiză cuprinzătoare care acoperă istoria, impactul și posibilele implicații ale acestuia pentru viitor. De la origine până la evoluția sa actuală, 19 decembrie a lăsat o amprentă semnificativă asupra lumii, care merită o atenție meticuloasă și detaliată.
19 decembrie este a 353-a zi a calendarului gregorian și a 354-a zi în anii bisecți. Mai sunt 12 zile până la sfârșitul anului.
Evenimente
1984: Marea Britanie și China semnează un acord potrivit căruia Hong Kongul (foto) trece, începând cu 1 iulie1997, sub suveranitate chineză, punându–se capăt, după 155 de ani, dominației britanice.2013: Agenția Spațială Europeană lansează nava spațială Gaia, având misiunea să construiască cel mai mare și mai precis catalog spațial 3D realizat vreodată, însumând aproximativ 1 miliard de obiecte astronomice, în principal stele, dar și planete, comete, asteroizi și quasari, printre altele.[1]
1241: Termenul „parlament” este utilizat pentru prima dată într-un document regal oficial prin care în Anglia se convoaca consiliul regelui (Henric al III-lea).
1872: Este dată publicității legea pentru alegerea mitropoliților și episcopilor eparhioți și constituirea Sfântului Sinod al Bisericii autocefale Ortodoxe Române.
1898: S-a înființat, la Iași, Societatea Universitară Română, condusă de A. D. Xenopol.
1900: S–a încheiat un protocol prin care a fost recunoscută personalitatea juridică a Bisericii grecești din România.
1900: Parlamentul francez votează amnistia pentru toți cei implicați într-un scandalos proces de trădare a armatei, cunoscut sub numele de afacerea Dreyfus.[4]
1984: Marea Britanie și China semnează un acord potrivit căruia Hong Kong –ul trece, începând cu 1 iulie1997, sub suveranitate chineză, punându–se capăt, după 155 de ani, dominației britanice.
1997: A avut loc premiera filmului Titanic (regia James Cameron), unul dintre cele mai scumpe filme, care s-a situat pe primul loc în lista filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile în anii 1997-2018 și a primit 11 premii Oscar.
2013: Agenția Spațială Europeană lansează nava spațială Gaia, având misiunea să construiască cel mai mare și mai precis catalog spațial 3D realizat vreodată, însumând aproximativ 1 miliard de obiecte astronomice, în principal stele, dar și planete, comete, asteroizi și quasari, printre altele.[1]