În lumea de astăzi, 30 aprilie este un subiect de mare relevanță și interes pentru mulți oameni. Fie pentru impactul său asupra societății, culturii, economiei sau în orice alt domeniu, 30 aprilie a captat atenția experților și a fanilor deopotrivă. În acest articol, vom explora diferitele fațete ale 30 aprilie, de la origini până la evoluția sa actuală, discutând implicațiile sale și posibilele dezvoltări viitoare. Nu contează dacă sunteți un student al materiei sau sunteți pur și simplu curios să aflați mai multe, acest articol vă va oferi o perspectivă completă și îmbogățitoare asupra 30 aprilie. Alăturați-vă nouă în această călătorie de descoperire și cunoaștere!
1803: SUA cumpără de la Franța teritoriul Louisiana în schimbul sumei de 80 milioane franci-aur.
1844: Alexandru Ioan Cuza s-a căsătorit cu Elena Rosetti-Solescu, fiica cea mare a postelnicului Iordache Rosetti și a Catincăi Rosetti, născută Sturdza. Cu acest prilej, Cuza a refuzat să primească țiganii robi trecuți în lista dotală a soției, fiind astfel primii care au acceptat hotărârea Adunării Obștești din 31 ianuarie1844, de dezrobire a țiganilor.
1896: Se adoptă Legea învățământului primar și normal-primar (Legea Poni). Prin aceeași reglementare se înființează Casa Școalelor, care va avea în atribuție administrarea fondurilor destinate construirii de edificii școlare și achiziționarea mobilierului aferent.
1897: Mihail Sadoveanu a debutat în ziarul umoristic "Dracul" din București. Sub pseudonimul Mihai din Pașcani, viitorul romancier publica schița umoristică de 40 de rânduri sub titlul "Domnișoara Mxxxx Falticeni".
1937: În Filipine a avut loc un plebiscit referitor la dreptul femeilor de a vota. Au putut participa doar bărbații care, în majoritate (peste 90%), au fost de acord ca femeile să se bucure de acest drept.
1948: A fost creată Organizația Statelor Americane (OSA). Această organizație internațională guvernamentală își are sediul la Washington, D.C. (membri: 35 de state și 24 de observatori permanenți; obiective: securitatea continentală; soluționarea pașnică a conflictelor dintre statele membre).