Academia Regală Suedeză de Științe

În acest articol, ne vom adânci în lumea fascinantă a lui Academia Regală Suedeză de Științe, explorând numeroasele sale fațete și aruncând lumină asupra problemelor care au stârnit interesul și curiozitatea multora. De la impactul său asupra societății până la implicațiile sale în domeniul științific, inclusiv influența sa asupra culturii populare, această analiză exhaustivă va căuta să dezlege misterele din jurul lui Academia Regală Suedeză de Științe și să ofere o vedere panoramică care să permită cititorilor noștri să înțeleagă mai bine importanța și relevanța acestuia. lume în continuă schimbare și evoluție. Alăturați-vă nouă în această călătorie de descoperire și reflecție despre Academia Regală Suedeză de Științe, al cărei impact se simte în toate domeniile vieții moderne.

Academia Regală Suedeză de Științe
Kungliga Vetenskapsakademien
AbreviereKVA
Mottoatt främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället (a promova științele și a împuternici influența loc în societate)
Înființare2 iunie 1739
FondatorJonas Alströmer]
Anders Johan von Höpken
Sten Carl Bielke
Carl Linné
Mårten Triewald]
Carl Wilhelm Cederhielm]  Modificați la Wikidata
TipONG
LocațieStockholm  Suedia
Coordonate59°21′59″N 18°03′06″E ({{PAGENAME}}) / 59.3664°N 18.0517°E
www.kva.se/en

Academia Regală Suedeză de Științe (original: Kungliga Vetenskapsakademien, „KVA”) este una dintre Academiile Regale din Suedia. Academia este o organizație științifică independentă, neguvernamentală care dorește să promoveze științele, în general științele naturale și matematica. Structura actuală a academiei a fost fixată în anul 1820 de savantul Jöns Jakob Berzelius.

Academia a fost fondată pe 2 iunie 1739 de către următoarele persoane: Carl Linnaeus, Jonas Alströmer, Mårten Triewald, Sten Carl Bielke, Carl Wilhelm Cederhielm și Anders Johan von Höpken.[1]

Unul din primii membri străini ai academiei a fost astronomul iezuit Maximilian Hell, inițial profesor la Colegiul Academic din Cluj. Hell a devenit membru al Academiei Regale Suedeze de Științe în anul 1771, după ce a calculat distanța de la Pământ la Soare.

Academia Regală Suedeză de Științe este cunoscută pentru decernarea Premiilor Nobel pentru fizică și chimie.

Referințe

  1. ^ „Istorie”. The Royal Swedish Academy of Sciences. Accesat în . 

Legături externe