În acest articol, vom explora în profunzime Amurgul zeilor, o figură/temă/data care a lăsat o amprentă semnificativă asupra istoriei/evenimentelor actuale/culturii. Vom descoperi cine este Amurgul zeilor, impacturile și contribuțiile sale, precum și relevanța sa în lumea contemporană. Printr-o analiză detaliată, vom dezvălui cele mai relevante aspecte ale Amurgul zeilor și vom examina moștenirea sa în diferite contexte. În plus, vom examina diferite perspective și opinii despre Amurgul zeilor pentru a obține o înțelegere completă a importanței și relevanței sale. Alăturați-vă nouă în această călătorie fascinantă prin viața și influența lui Amurgul zeilor!
Opere de Richard Wagner |
---|
![]()
Opere incomplete:
|
Amurgul zeilor (în germană Götterdämmerung) este o operă de Richard Wagner din 1876.
Spre sfârșitul lunii septembrie 1872 familia Wagner s-a mutat din hotelul Fantaisie din Eckersdorf (5 km vest de Bayreuth) într-o casă cu chirie pe Dammallee nr. 7 din Bayreuth. Acolo a început penultima sa operă, „Götterdämmerung” („Amurgul Zeilor”), terminată în casa „Haus Wahnfried”, casă în care s-a mutat în toamna anului 1874. Cu „Amurgul Zeilor” a încheiat - după 26 ani - tetralogia „Inelul Nibelungilor”.
"Amurgul zeilor" se referă la moartea tuturor zeilor din mitologia nordică. Odin, zeul morții, va muri de mâna giganților si celorlalți zei, care vor aduce victoria în Walhala, murind odată cu pământul. Se spune că pământul în care au trăit odată zei a fost înlocuit cu lut sau pământ fertil. Asgard, tărâmul zeilor, va fi pământul care va da cele mai puține roade. Loki a blestemat pământul si în loc de pământ fertil s-a transformat în cel mai rău pământ. Se spune că astăzi pământul este acoperit în întregime cu pietre.
Pentru acțiunea operei vezi Inelul Nibelungilor#Acțiunea tetralogiei.