În articolul prezentat mai jos, tema Apă de mare va fi abordată dintr-o abordare multidisciplinară, cu scopul de a oferi o viziune cuprinzătoare și completă asupra acestei probleme. Vor fi examinate diverse perspective și puncte de vedere care vor permite cititorului să înțeleagă importanța și relevanța lui Apă de mare în diferite contexte și situații. Printr-o analiză detaliată și riguroasă, vom căuta să facem lumină asupra aspectelor puțin cunoscute sau trecute cu vederea, pentru a îmbogăți cunoștințele și înțelegerea despre Apă de mare.
Apa de mare este apa care provine din mări și oceane. În medie, apa de mare din oceanele planetare are o salinitate de aproximativ 3,5% (35 g/L). Asta înseamnă că fiecare kilogram de apă de mare are aproximativ 35 de grame de săruri dizolvate (predominant ioni de Na+ și Cl-.)
Conductivitatea termică a apei de mare este de 0,6 W/mK la 25 °C și salinitatea de 35 g/kg.[1] Conductivitatea termică scade odată cu creșterea salinității, și crește odată cu creșterea temperaturii. [2]