Apologetică

În lumea de astăzi, Apologetică a devenit un subiect de mare relevanță și interes pentru oamenii de toate vârstele și mediile. Odată cu progresul tehnologiei și globalizarea, Apologetică a dobândit o importanță fără precedent în societatea noastră modernă. Atât la nivel personal, cât și profesional, Apologetică joacă un rol crucial în viața noastră de zi cu zi, afectându-ne deciziile, relațiile interpersonale și modul de a vedea lumea. De aceea, este esențial să înțelegem temeinic Apologetică și implicațiile sale, pentru a naviga cu succes în lumea contemporană. În acest articol, vom explora diferite aspecte și perspective legate de Apologetică, pentru a face lumină asupra acestui subiect atât de relevant astăzi.

Apologetică (gr. apologhitikos -„ care apără”) este o ramură a teologiei sistematice care are ca scop apărarea și justificarea credinței creștine împotriva adversarilor prin probe raționale sau argumente logice.

Apologetica a fost inițiată în secolele II - III de către Origen, Tertulian, Irineu, Lactanțiu, Iustin martirul și filozoful, Minuciu Felix. Apologetica se încadrează în sistemul teologiei catolice și ortodoxe.

În afară de sensul din teologie, apologetică înseamnă un sistem (adesea neîntemeiat) de apărare sau de susținere a unei idei, doctrine etc.[1]

Note

  1. ^ Academia Română, Dicționarul explicativ al limbii române, Editura Unuivers Enciclopedic Gold, București, 2016.


Legături externe