Atacant (fotbal)

În acest articol vom explora impactul pe care Atacant (fotbal) l-a avut în diferite zone ale societății. Fie la nivel personal, profesional sau social, Atacant (fotbal) a lăsat o amprentă semnificativă asupra modului în care trăim și ne relaționăm. De la apariția sa și până în prezent, Atacant (fotbal) a fost subiect de dezbatere și reflecție, generând atât admirație, cât și controverse. Prin această analiză, vom căuta să înțelegem mai profund rolul pe care Atacant (fotbal) îl joacă în viața noastră și modul în care a influențat modul în care gândim, acționăm și simțim.

Un atacant (în roșu) a depășit doi fundași (în alb) și se pregătește să șuteze la poartă.

Atacantul, cunoscut și sub numele de vârf de atac sau înaintaș, este jucătorul dintr-o echipă de fotbal care se poziționează cel mai aproape de poarta echipei adverse, principala sa sarcină fiind de a marca goluri.

Formațiile moderne de fotbal au între unul și trei atacanți. De exemplu, pentru formația 4–2–3–1, antrenorul folosește un vârf de careu.[1] Formațiile neconvenționale pot cuprinde mai mulți atacanți, sau chiar nici unul (de ex. 4-6-0).[2][3]

Note

  1. ^ Cox, Michael (). „FIFA's 289-page Technical Report on the 2010 World Cup – in 15 points”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Cox, Michael (). „Is Barcelona's alternative shape really a 4–2–4?”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ Cox, Michael (). „Teams of the Decade #5: Roma, 2007”. Arhivat din original la . Accesat în .