În acest articol vom aprofunda subiectul Braț (anatomie), deoarece este un aspect care a devenit foarte relevant în ultima vreme. Din diverse perspective, Braț (anatomie) a afectat societatea și a generat dezbateri în diferite domenii. De aceea este esențial să examinăm în detaliu implicațiile și consecințele pe care le presupune Braț (anatomie), precum și să analizăm posibilele soluții sau alternative. În plus, vom aborda diferite opinii ale experților în domeniu, care vor evidenția aspecte relevante care vor ajuta la înțelegerea mai bună a importanței Braț (anatomie) în realitatea noastră actuală.
Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă. Puteți contribui prin adăugarea de referințe în vederea susținerii bibliografice a afirmațiilor pe care le conține. |
În anatomia umană, brațul reprezintă segmentul membrului superior cuprins între cot și umăr. Brațul este limitat superior de centura scapulară și inferior se continuă cu antebrațul.
Absența congenitală a brațelor se numește abrahie.
Din punct de vedere al componenței osoase, brațul este alcătuit dintr-un singur os: humerus. Humerusul este un os lung și prezintă un corp și două extremități (una proximală și una distală). Extremitatea proximală a humerusului prezintă capul humerusului (care se articulează cu cavitatea glenoidă a scapulei) și corpul humerusului. Extremitatea distală, numită și condil humeral, prezintă două suprafețe articulare: trohleea humerusului (medial) și capitulul humerusului (lateral) separate de un șanț intermediar și trei fose: coronoidă, radială, olecraniană.
Sunt împărțiți în mușchii regiunii anterioare și mușchii regiunii posterioare.
Mușchii regiunii anterioare sunt inervați de nervul musculocutan și sunt următorii:
Mușchii regiunii posterioare a brațului sunt inervați de nervul radial și sunt următorii:
În structura brațului există de asemenea și fascia brațului. Aceasta are formă cilindrică și acoperă mușchii brațului. Aceasta este situată sub piele și se continuă proximal cu fasciile mușchilor pectoral mare, infraspinos și deltoid și cu fascia axilară. Fascia brahială se inseră distal pe epicondilii humerali și pe olecran și apoi se continuă inferior cu fascia antebrahială.