Câinele din Baskerville (film din 2000)

În articolul de astăzi, explorăm lumea fascinantă a lui Câinele din Baskerville (film din 2000). De la începuturi și până la impactul său astăzi, acest subiect a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume. Cu o amploare care variază de la aspectele istorice până la relevanța sa în viața de zi cu zi, Câinele din Baskerville (film din 2000) a devenit un punct de interes care stârnește curiozitatea și admirația celor care se cufundă în studiul său. Prin acest articol, vom aprofunda în numeroasele sale fațete și vom descoperi detalii surprinzătoare care ne vor ajuta să înțelegem mai bine importanța și evoluția lui în timp. Așa că pregătește-te să pornești într-o călătorie captivantă prin Câinele din Baskerville (film din 2000) și să înveți tot ce are de oferit această temă.

Câinele din Baskerville
The Hound of the Baskervilles

Afișul filmului
Rating
Titlu originarThe Hound of the Baskervilles
GenFilm polițist
Dramă
Horror
RegizorRodney Gibbons
ScenaristJoe Wiesenfeld
După un roman de
Arthur Conan Doyle
Bazat peCâinele din Baskerville  Modificați la Wikidata
ProducătorIrene Litinsky
Director de imagineEric Cayla
MontajVidal Béïque
MuzicaMarc Ouellette
DistribuțieMatt Frewer
Kenneth Welsh
Premiera2000
Durata90 minute
ȚaraCanada
Limba originalăengleză
Disponibil în românăsubtitrat
Parte a serieifilme originale Hallmark Channel  Modificați la Wikidata
Urmat deSemnul celor patru
Prezență online

Pagina Cinemagia
Coperta DVD a seriei de 4 filme canadiene de televiziune regizate de Rodney Gibbons, cu Matt Frewer și Kenneth Welsh, The Sherlock Holmes Collection

Câinele din Baskerville (în engleză The Hound of the Baskervilles) este un film de televiziune canadian din anul 2000, regizat de Rodney Gibbons și în care rolurile principale au fost interpretate de Matt Frewer și Kenneth Welsh. Filmul este inspirat din romanul Câinele din Baskerville al lui Arthur Conan Doyle.

Producție

Prima din cele patru adaptări cu Frewer în rolul lui Holmes, a fost urmată de Semnul celor patru în 2001, apoi de The Royal Scandal (inspirată din povestirile "Scandal în Boemia" și "Planurile Bruce-Partington") tot în 2001, și The Case of the Whitechapel Vampire (o poveste originală) în 2002.

Interpretarea lui Holmes de către Frewer a fost mult criticată.[1][2]

Distribuție

Deși Matt Frewer este trecut primul în distribuție, rolul lui Kenneth Welsh (dr. Watson) este cel mai întins ca timp. Chiar și Sir Henry (interpretat de Jason London) joacă mai multe minute decât Matt Frewer.

Continuări

Ca urmare a succesului mare pe care l-a avut filmul, Hallmark a planificat în anul următor alte trei filme, care au fost regizate toate de Rodney Gibbons. Este vorba de Semnul celor patru, The Royal Scandal și The Case of the Whitechapel Vampire.

Premii

Filmul a câștigat Premiul Gemini în 2001 pentru cele mai bune costume.

Referințe

  1. ^ The Sherlock Holmes Collection (2000-2002) - DVD Review
  2. ^ „The Sherlock Holmes Collection”. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe