Cabana Bolboci

Astăzi, vom analiza Cabana Bolboci în profunzime și impactul său asupra societății de astăzi. De la origini și până în prezent, Cabana Bolboci a jucat un rol fundamental în diverse aspecte ale vieții de zi cu zi, de la cultură la economie. De-a lungul anilor, Cabana Bolboci a fost subiect de dezbateri și controverse, generând opinii contradictorii și perspective diverse. În acest articol, vom explora numeroasele fațete ale Cabana Bolboci și influența sa asupra lumii noastre moderne, cu scopul de a înțelege mai bine importanța și acoperirea acestuia. Indiferent dacă sunteți expert în domeniu sau pur și simplu curios să aflați mai multe, acest articol vă va oferi o privire de ansamblu cuprinzătoare asupra Cabana Bolboci și a impactului său astăzi.

Cabana Bolboci

Cabana Bolboci în 2007
Clădire
Tipcabană construită din lemn
LocValea Ialomiței, între Cheile Tătarului și Cheile Zănoagei
OrașSinaia
Țară România
Altitudine1460 m
Construcție
Începută1926
Terminată1928
Renovată1971
Acoperișacoperită cu tablă
Număr de locuri57

Cabana Bolboci este localizată pe Valea Ialomiței între Cheile Tătarului și Cheile Zănoagei, pe malul Lacului Bolboci, în munții Bucegi, la altitudinea de 1460 metri. Este la o distanță de circa 12 km de Sinaia (în linie dreaptă; dar pe șosea sunt 22,3 km pe DN71, DJ713 și DJ714) și la 10 km (2 ore de mers) de Peștera Ialomiței.

Cabana a fost construită în interes turistic între anii 1926-1928 cu ajutorul fraților Schiel care exploatau pădurile de brazi din Valea Ialomiței și dețineau fabrica de hârtie din Bușteni.

Inițial cabana este construită din lemn și acoperită cu șindrilă, iar cazarea se făcea numai pe perioada de vară pentru că nu avea încălzire.

În anul 1971 este acoperită cu tablă și încălzită pentru a primi turiști pe toată perioada anului.[1]

Note

Vezi și

Legături externe