În lumea de astăzi, Comisia Electrotehnică Internațională a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume. Fie datorită impactului său asupra societății, a relevanței sale istorice sau a influenței sale asupra culturii populare, Comisia Electrotehnică Internațională a devenit un subiect constant de conversație astăzi. Pe măsură ce explorăm diferitele aspecte și fațete care alcătuiesc Comisia Electrotehnică Internațională, devine evident că importanța și domeniul său de aplicare sunt semnificative la mai multe niveluri. În acest articol, vom examina în detaliu diferitele aspecte ale Comisia Electrotehnică Internațională și modul în care a lăsat o amprentă de neșters asupra societății contemporane.
Comisia Electrotehnică Internațională (în engleză International Electrotechnical Commission, prescurtat IEC) este o organizație non-profit, non-guvernamentală internațională de standardizare care pregătește și publică standarde internaționale pentru toate tehnologiile electrice, electronice și conexe - cunoscute sub numele de electrotehnică.
Standardele IEC acoperă o gamă largă de tehnologii de generare a energiei, transport și distribuție, electrocasnice si echipamente de birou, semiconductori, fibră optică, baterii, energia solară, nanotehnologie și energie marină, precum și multe altele. IEC gestionează, de asemenea, trei sisteme globale de evaluare a conformității care certifică conformitatea echipamentelor, sistemelor sau componentelor acestora cu standardele internaționale.
Electrotehnicienii români Remus Răduleț și Constantin Budeanu au activat in cadrul CEI.
Technical Committee Webpages
IEC Standards and tools in database format