Coursera

În lumea de astăzi, Coursera este un subiect care a captat atenția și interesul unui număr mare de oameni. De la apariția sa, Coursera a generat dezbateri și întrebări, precum și a influențat diferite aspecte ale societății. Fie datorită relevanței sale istorice, a impactului asupra culturii populare sau a influenței sale asupra vieții de zi cu zi, Coursera a reușit să depășească granițele și generațiile, devenind o temă de interes atât pentru specialiști, cât și pentru publicul larg. În acest articol vom explora diferitele aspecte legate de Coursera, analizând importanța acestuia, implicațiile și relevanța sa în contextul actual.

Coursera
Tip de afacerePlatformă online de educație
Disponibil înEngleză
Fondat  Modificați la Wikidata
Țara de origine Statele Unite ale Americii  Modificați la Wikidata
Proprietar(i)Andrew Ng, Daphne Koller
Fondator(i)Andrew Y. Ng[1]
Daphne Koller[1]  Modificați la Wikidata
CEOJeff Maggioncalda]  Modificați la Wikidata
Industrieeducational technology]  Modificați la Wikidata
URLhttps://www.coursera.org
ComercialDa
LansatAprilie 2012

Coursera este un furnizor de cursuri online deschise la scară largă în Statele Unite ale Americii, fondat în 2012 de Andrew Ng și Daphne Koller, profesori de informatică la Universitatea Stanford[2]. Coursera colaborează cu universități și alte organizații pentru a oferi cursuri online, certificate și diplome într-o varietate de subiecte. Până în 2021, aproximativ 150 de universități vor oferi peste 4.000 de cursuri Coursera.[3]

Coursera oferă și cursuri postuniversitare în colaborare cu universități[4]. De exemplu, platforma are un parteneriat cu HEC Paris pentru Executive Master în inovare și antreprenoriat[5]. 100% online, acest program își propune să formeze manageri de top specializați în aceste două domenii în 18 luni. S-a deschis în martie 2017[6].

Note