Dan Irimiciuc

Astăzi, Dan Irimiciuc este un subiect care trezește un mare interes și dezbatere în societate. Odată cu progresul tehnologiei și globalizarea, Dan Irimiciuc a devenit o parte crucială a vieții de zi cu zi a oamenilor. Fie la locul de muncă, în sfera personală sau academică, Dan Irimiciuc a reușit să aibă un impact semnificativ asupra tuturor aspectelor vieții moderne. Prin urmare, este important să analizăm în detaliu și obiectiv impactul pe care Dan Irimiciuc îl are asupra vieții noastre de zi cu zi, precum și implicațiile sale pe termen scurt, mediu și lung. În acest articol vor fi explorate diferite perspective și opinii despre Dan Irimiciuc, pentru a oferi cititorului o viziune amplă și completă asupra acestui subiect atât de relevant astăzi.

Dan Irimiciuc
Informații personale
Nume completDan Constantin Irimiciuc
Născut(ă) (75 de ani)
Iași, România
Înălțime1,87 m
Greutate82 kg
Armăsabie
Mânădreptaci
ClubCSU Politehnica Iași

Daniel Irimiciuc (n. 9 mai 1949, Iași) este un scrimer român, laureat cu bronz pe echipe la Montreal 1976 și dublu vicecampion mondial pe echipe în 1974 și în 1976.

Crescut de antrenorul Nicolae Pufnei la CSU Politehnica Iași, a fost vicecampion mondial la Campionatul Mondial din 1969 pentru juniori.[1] A câștigat campionatul național în 1970 și în 1971.[2] A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice: München 1972 și Montreal 1976.[3] A câștigat medalia de bronz la individual și medalia de aur pe echipe la Universiada de vară din 1977.

Pentru realizările sale a fost numit Maestru al sportului în 1972 și Maestru emerit al sportului în 1974.[1] A primit Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a în 1974 și clasa I în 1976.

Irimiciuc era inginer, absolvent al Facultății de Industrie Ușoară din Iași.[1]

Referințe

  1. ^ a b c Nicu, Alexe, ed. (), „Federația Română de Scrimă”, Educației Fizice și Sportului din România (PDF), 1, București: Aramis, p. 1043, arhivat din original (pdf) la , accesat în  
  2. ^ „Campionii naționali la individual”. Federația Română de Scrimă. 
  3. ^ Dan Irimiciuc la Sports-Reference.com (arhivat la 1 aprilie 2020)

Bibliografie

  • Gheorghe Șoană - Dan Irimiciuc, mușchetarul de bronz (Ed. Pan Europe, Iași, 2002)