Dan Tăpălagă

În articolul de astăzi vom pătrunde în lumea fascinantă a lui Dan Tăpălagă. Vom examina originile sale, relevanța sa astăzi și impactul său asupra diferitelor aspecte ale societății noastre. Dan Tăpălagă a fost subiect de studiu și dezbatere de ani de zile, iar în acest articol vom încerca să aruncăm o nouă lumină asupra acestui subiect interesant. De la începuturile sale și până la evoluția sa de astăzi, vom explora toate fațetele lui Dan Tăpălagă și modul în care a influențat modul în care gândim, trăim și relaționăm cu lumea din jurul nostru. Pregătește-te să pornești în această aventură captivantă de descoperire și cunoaștere!

Dan Tăpălagă
Date personale
Născut (49 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Copșa Mică, România[2] Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiejurnalist Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materUniversitatea „Lucian Blaga” din Sibiu  Modificați la Wikidata

Dan Tăpălagă (n. , Copșa Mică, Sibiu, România) este un jurnalist și publicist român.[3]

Biografie

Dan Tăpălagă s-a născut la 28 august 1975 la Copșa Mică, județul Sibiu. Este licențiat în jurnalism al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.[3]

Activitate profesională

A debutat ca jurnalist la Radio România Actualități în 1997, fiind apoi redactor la Radio Europa Liberă și BBC (1998-2002). A condus departamentul politic la Evenimentul zilei (2002-2004), a fost redactor-șef adjunct la Cotidianul (2004-2006) și șeful secției politice la România liberă. Timp de un an a fost director de dezvoltare editorială la Ziua de Cluj. A fost editor coordonator la site-ul HotNews.ro. În perioada ianuarie-martie 2005 a fost consilier și purtător de cuvânt al fostului ministru al justiției, Monica Macovei. A fost bursier Freedom House. În anul 2018, a fondat site-ul G4Media.ro, alături de Cristian Pantazi.[4]

A predat cursuri de jurnalism politic la Facultatea de Jurnalistică din Sibiu (2005), Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București (2007) și la Centrul pentru Jurnalism Independent (jurnalism politic).

Publicații

  • Bulversarea valorilor — Scrieri dintr-un timp buimac, Editura Humanitas, 2011
  • Dan Tăpălagă în dialog cu Daniel Morar — Prețul adevărului. Un procuror în luptă cu sistemul, Editura Humanitas, 2012

Note

  1. ^ Autoritatea BnF, accesat în  
  2. ^ https://humanitas.ro/autori/dan-t%C4%83p%C4%83lag%C4%83  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  3. ^ a b „Dan Tăpălagă”. Humanitas. Accesat în . 
  4. ^ „Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi pleacă de la HotNews: motivele și detalii despre noul proiect pe care îl pregătesc”. adevarul.ro. Accesat în . 

Legături externe