Daugava

În acest articol, vom explora lumea fascinantă a lui Daugava. De la origini până la impactul său asupra societății actuale, Daugava a fost o sursă de interes și dezbatere. De-a lungul istoriei, Daugava a jucat un rol crucial în diferite domenii, influențând totul, de la cultură la economie. Printr-o analiză aprofundată, vom examina numeroasele fațete ale Daugava și relevanța sa în lumea contemporană. Explorând diferitele sale dimensiuni, vom căuta să înțelegem mai bine importanța acesteia și rolul pe care îl joacă în viața noastră de zi cu zi. De asemenea, vom analiza evoluția acestuia în timp și impactul potențial al acestuia în viitor.

Daugava

řeka v severním Bělorusku
Date geografice
Bazin hidrograficbasiejn Dzviny]  Modificați la Wikidata
EmisarGolful Riga  Modificați la Wikidata
Date hidrologice
Lungimea cursului de apă1.020 km  Modificați la Wikidata
Date generale
Țări traversateBelarus
Rusia
Letonia  Modificați la Wikidata
AfluențiAiviekste, Obaĺ], Palata], Drysa], Rosica], Ogre], Kasplia], Ula], Ušača, Dzisna], Meja], Dubna], Velesa], Usviača], Lučosa], Vićba], Drujka], Toropa], Sar’ianka], Buļļupe], Pērse], Viata], Vužyca], Bieĺčyca], Dvinka], Jijița], Laucesa], Mārupīte], Meļņička], Olekte], Rīdzene], Cernoguzka], Šuņica], Kryvinka], Bikloža], Zmiejka], Sosnica], Ševinka], Valynka], Lužasnianka], Mīlgrāvis], Poguļanka], Indrica], Nača], Biazuńja], Siečna], Somnica], Strunka], Turaŭlianka], Hapaka grāvis], Biarozavy Mastok], Prudok (1)], Jazvinka], Mioryca], Volta], Radžu strauts], Kamienka], Korotîșka]  Modificați la Wikidata

Daugava sau Dvina de Vest (în letonă: Daugava, în rusă: Западная Двина́ (Zapadnaia Dvina), în bielorusă: Заходняя Дзвiна (Zahodniaia Dźvina), germană: Düna, estoniană: Väina) este un fluviu cu lungimea de 1020 km ce curge prin Rusia, Belarus și Letonia. El izvorăște în Podișul Valdai din Rusia și se varsă în Golful Riga al Mării Baltice, lângă Riga. Bazinul său are o arie de 58.700 km²[1].

Este legat printr-un canal cu râurile Berezina și Niprul. În prezent pe cursul său există trei hidrocentrale[2].

Afluenți

Principalii afluenți sunt:

Localități străbătute

Principalele localități străbătute de Daugava sunt:

Referințe

  1. ^ „River Daugava Basin”. Arhivat din original la . Accesat în .  en
  2. ^ „Daugava Hydropower Plants in Latvia”. Arhivat din original la . Accesat în .  en

Legături externe

Materiale media legate de Daugava la Wikimedia Commons