Dependență psihică

În lumea de astăzi, Dependență psihică a devenit un subiect de interes din ce în ce mai mare. De-a lungul timpului, importanța Dependență psihică a fost consolidată în diferite domenii, de la viața personală a oamenilor până la economia globală. Relevanța lui Dependență psihică a condus la efectuarea de cercetări și la generarea dezbaterilor în jurul acestui subiect, pentru a-l înțelege pe deplin și a lua decizii informate în legătură cu acesta. În acest articol, vom explora diferite aspecte legate de Dependență psihică, de la originea sa până la implicațiile sale actuale, cu scopul de a oferi o viziune cuprinzătoare asupra acestui subiect care are atât de mult impact asupra societății.

Dependența psihică este o tulburare cognitivă și o formă de farmacodependență care se caracterizează prin simptome de sevraj emoțional-motivațional la încetarea consumului prelungit de droguri sau a anumitor comportamente repetitive.[1] Expunerea continuă și frecventă la anumite substanțe sau comportamente este responsabilă de inducerea dependenței psihice, care necesită un angajament continuu pentru a preveni apariția unui sindrom de sevraj neplăcut, determinat de întărirea negativă.[2]

Simptome

Printre simptomele (efectele) neplăcute care apar în cadrul dependenței psihice, în contextul apariției sindromului de abstinență (sevraj), se numără: [1]

Note

  1. ^ a b Malenka RC, Nestler EJ, Hyman SE, Holtzman DM (). „Chapter 16: Reinforcement and Addictive Disorders”. Molecular Neuropharmacology: A Foundation for Clinical Neuroscience (ed. 3rd). New York: McGraw-Hill Medical. ISBN 9780071827706. 
  2. ^ Nestler EJ (). „Cellular basis of memory for addiction”. Dialogues in Clinical Neuroscience. 15 (4): 431–443. doi:10.31887/DCNS.2013.15.4/enestler. PMC 3898681Accesibil gratuit. PMID 24459410. 

Vezi și