În lumea de astăzi, Desfrânare este un subiect care a captat atenția a milioane de oameni din întreaga lume. Fie datorită relevanței sale istorice, a impactului său asupra societății contemporane sau a influenței sale asupra culturii populare, Desfrânare este un subiect care continuă să genereze interes și dezbatere. De-a lungul anilor, Desfrânare a fost subiectul a nenumărate cercetări, discuții și analize, ceea ce a condus la o mai bună înțelegere a complexităților sale și la identificarea mai multor perspective asupra acestuia. În acest articol, vom explora câteva aspecte cheie legate de Desfrânare, cu scopul de a aprofunda în sensul și domeniul de aplicare al acestuia în diferite contexte.
Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă. Puteți contribui prin adăugarea de referințe în vederea susținerii bibliografice a afirmațiilor pe care le conține. |
Desfrânarea (în latină luxuria) este actul de se deda destrăbălării, depravării, a duce o viață necumpătată, de plăceri ușoare.
Biserica creștină a stabilit șapte păcate capitale: mândria , desfrânarea, lăcomia , iubirea de arginți, invidia (pizma), mânia, lenea.
Sfântul Ioan Gură de Aur scria că:
În toate necazurile să cerem ajutorul lui Dumnezeu. Și dacă nu avem copii, să cerem, iar dacă avem să-i creștem cu multă grijă și să-i ținem departe pe tineri de orice viciu, dar mai ales de desfrânare. E un război greu acesta și nimic nu-i ispitește mai rău pe tineri decât desfrânarea.