Digitalizare

În acest articol, vom explora în detaliu subiectul Digitalizare și toate fațetele care îl înconjoară. De la originile și evoluția ei până la impactul său asupra societății actuale, ne vom lansa într-o călătorie informativă care ne va permite să înțelegem mai bine acest concept. Prin cercetări, analize și mărturii, vom căuta să facem lumină asupra celor mai relevante aspecte ale Digitalizare, oferind o perspectivă largă și completă. De asemenea, vom examina relevanța sa în diferite contexte și influența sa asupra vieții de zi cu zi, oferind cititorului o viziune cuprinzătoare și îmbogățitoare. Așa că pregătește-te să te cufunzi în lumea lui Digitalizare și să descoperi totul din spatele acestui subiect fascinant.

Digitalizarea[1] sau digitizarea[2] este procesul de transformare a informațiilor într-un format digital, în care informația este organizată în biți. Rezultatul este reprezentarea unui obiect, imagine, sunet, document sau semnal prin generarea unei serii de numere care descriu un set discret de puncte sau probe.

În glosarul IT Gartner, digitalizarea este definită prin „utilizarea tehnologiilor digitale pentru a schimba un model de afaceri și pentru a oferi noi venituri și oportunități de producere a valorii; este procesul de a trece la o afacere digitală”.[3]

În perspectiva modernă, digitalizarea înseamnă transformarea interacțiunilor, comunicațiilor, relațiilor, funcțiilor de business și a modelelor de afaceri în (mai multe) procese digitale, care adesea se reduc la o combinație de digital și fizic (cum ar fi serviciul pentru clienți - omnichannel, marketingul integrat sau industrializarea producției și operații manuale, serviciile electronice și așa mai departe).

Digitalizarea utilizează informații digitizate (sau obținute direct în format digital). Versiunile analogice / fizice, cum ar fi documente de hârtie, imagini, fotografii, sunete etc., trebuie convertite în format digital prin digitizare. Odată ce informațiile analogice au fost digitizate, ele pot fi integrate și folosite apoi în diverse aplicații software (cu premise bune pentru automatizări ulterioare).

Note

  1. ^ digitalizare” la DEX online
  2. ^ digitizare” la DEX online
  3. ^ „Digitalization”. Gartner Glossary. Accesat în . 

Legături externe