În lumea de astăzi, Distanță Minimă de Intersecție cu o Orbită este un subiect care acoperă un număr mare de aspecte și este prezent în toate domeniile vieții noastre. Indiferent dacă se află la locul de muncă, în sfera socială, culturală sau personală, Distanță Minimă de Intersecție cu o Orbită joacă un rol fundamental în societatea noastră. Este important să înțelegem implicațiile și impactul său asupra vieții noastre, precum și diferitele perspective care există asupra Distanță Minimă de Intersecție cu o Orbită. În acest articol, vom explora diferitele fațete ale Distanță Minimă de Intersecție cu o Orbită și modul în care ne afectează viața de zi cu zi.
Distanța Minimă de Intersecție a unei Orbite (prescurtat DMIO; MOID în limba engleză pentru Minimum orbit intersection distance) este, în astronomie, o măsură de risc de coliziune între obiecte astronomice.[1] În general, DMIO cel mai interesant este cel legat de orbita terestră (DMIO terestră, notată în engleză E-MOID, pentru Earth MOID), îndeosebi în ceea ce privește orbita obiectelor potențal periculoase.
Mai recent, DMIO este definită ca fiind distanța dintre punctele cele mai apropiate ale orbitelor osculatoare a două corpuri cerești și este definită pentru o dată anume sau nu potrivit cu evoluția pe care aceste orbite pot să o aibă în timp.