Drepturile muncii

Cu această ocazie, ne adâncim în lumea captivantă a Drepturile muncii, un subiect care a captat atenția cercetătorilor, profesioniștilor și publicului larg. Drepturile muncii a fost subiect de studiu și dezbatere de-a lungul anilor, stârnește un larg interes atât în ​​societate, cât și în domeniul academic. De la origini și până la impactul său astăzi, Drepturile muncii a fost o sursă de reflecție și analiză, generând numeroase teorii și abordări. În acest articol, ne propunem să explorăm multiplele fațete ale Drepturile muncii, abordând totul, de la evoluția sa istorică până la implicațiile sale în diferite contexte. Printr-o abordare multidisciplinară, ne propunem să aruncăm lumină asupra acestui subiect atât de interesant și de relevant astăzi.

Drepturile muncii  sau drepturile lucrătorilor sunt un grup format din drepturi juridice și din drepturi umane care privesc relațiile de muncă dintre angajați și angajatori, relații reglementate în mod obișnuit, sub un cadru juridic de drept al muncii.

Printre aceste drepturi se numără: beneficiile de muncă, drepturile creării de sindicate,[1] drepturile de securitate și de sănătate ocupațională, drepturi privind ziua de lucru de opt ore⁠(en), drepturi privind retribuirea orelor suplimentare și altele.[2] Tema drepturile muncii este tema centrală a ramurii de drept denumită Dreptul muncii.

Vezi și,

Referințe

  1. ^ „The Universal Declaration of Human Rights”. United Nations. Accesat în 6 de marzo de 2016.  Mai multe valori specificate pentru |lucrare= și |work= (ajutor); Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)
  2. ^ „Core Labor Standards Handbook”. Asian Development Bank. . 

Legături externe