Ecuația lui Nernst

În articolul de astăzi vom vorbi despre Ecuația lui Nernst. Acesta este un subiect care a căpătat o mare relevanță în ultimii ani și a stârnit interesul multor persoane. Ecuația lui Nernst este un subiect care acoperă o gamă largă de aspecte și poate fi aplicat în diferite domenii ale vieții. În acest articol vom explora diferite aspecte ale Ecuația lui Nernst, de la originea sa istorică până la impactul său asupra societății actuale. Mai mult, vom analiza modul în care Ecuația lui Nernst a evoluat de-a lungul timpului și care sunt perspectivele de viitor pe această temă. Nu rata!

Ecuația lui Nernst este o egalitate care redă expresia algebrică a mărimii potențial electric de electrod funcție de concentrație a speciilor electroactive. A fost dedusă de Walther Nernst in anul 1888.[1][2] Este o consecință din legea gazului ideal.

În cazul gazelor reale și al soluțiilor neideale in expresie apar mărimi corective pentru neidealitate ca activitate termodinamică și fugacitate.

Formulare

Expresia este

unde cu Ox este notat compusul care se oxidează, iar Red compusul care se reduce.

Alte expresii iau în considerare prezența electronului solvatat în această egalitate [3].

Note

  1. ^ Orna, Mary Virginia; Stock, John (). Electrochemistry, past and present. Columbus, OH: American Chemical Society. ISBN 0-8412-1572-3. OCLC 19124885. 
  2. ^ Wahl (). „A Short History of Electrochemistry”. Galvanotechnik. 96 (8): 1820–1828. 
  3. ^ Journal of Electroanalytical Chemistry, 79 (1977), 259-266

Vezi și

Bibliografie

  • Liviu Oniciu Chimie fizică. Electrochimie ed I,II 1974,1977
  • I. Rădoi, M. Nemes, C. Radovan Electrochimie, Editura Facla, Timișoara, 1974

Legături externe