Eozină

În lumea de astăzi, Eozină este un subiect de interes care stârnește curiozitatea și atenția unui spectru larg de oameni. Fie pentru relevanța sa astăzi, pentru impactul asupra societății sau pentru importanța sa istorică, Eozină a captat imaginația indivizilor de toate vârstele și mediile. De la influența sa asupra culturii populare până la relevanța sa în domeniile academice sau științifice, Eozină continuă să fie un subiect de studiu și interes constant. În acest articol, vom explora diferite dimensiuni ale Eozină, analizând implicațiile sale, evoluția sa în timp și semnificația sa în contextul actual. De asemenea, vom explora diferite perspective asupra Eozină, subliniind importanța și relevanța acestuia în diferite domenii de studiu și practică.

Eosin Y
Eosin B

Eozina (tetrabromo-fluoresceina) este un colorant cu o fluorescență roșie, format prin adiția bromului la fluoresceină. Este un colorant utilizat pentru evidențierea citoplasmei, a fibrelor de colagen și pentru realizarea altor colorații histologice.[1] Actualmente există 2 structuri care se referă la eozină: eozina Y[1][2] (eosin Y ws, eosin gălbui, Acid Red 87, C.I. 45380, bromoeosină, acid bromofluoresceic , D&C Red No. 22, având o ușoară nuanță de galben. Al 2-lea component este eosin B(Acid Red 91, C.I. 45400, Safrosine, Eosin ecarlat sau Roșu imperial) Eozina este utilizată ca mediu de contrast în colorația cu hematoxilină, eozina colorând citoplasma în roz-orange iar nucleii colorați în albastru sau violet. Eozina colorează de asemenea eritrocitele în roșu intens.

Eozina Y este un derivat tetrabromurat al fluoresceinei, iar eozina B este un derivat dribromo-drinito al fluoresceinei.

Note

  1. ^ a b Lillie, Ralph Dougall (). H. J. Conn's Biological stains (ed. 9th). Baltimore: Williams & Wilkins. pp. 692p. 
  2. ^ Bancroft, John; Stevens, Alan, ed. (). The Theory and Practice of Histological Techniques (ed. 2nd). Longman Group Limited.