Estée Lauder

În acest articol, vom explora subiectul Estée Lauder și relevanța sa astăzi. De la origini până la impactul său asupra societății moderne, Estée Lauder a fost un subiect de dezbatere și studiu pentru experți din diverse discipline. Printr-o analiză detaliată, vom examina diferitele fațete ale Estée Lauder, de la influența sa asupra culturii populare până la rolul său în politică și economie. Cu o viziune critică și obiectivă, acest articol va încerca să ofere o viziune completă asupra Estée Lauder și a importanței sale în lumea contemporană.

Estée Lauder
Date personale
Nume la naștereJosephine Esther Mentzer Modificați la Wikidata
Născută[2][3][4] Modificați la Wikidata
New York City, New York, SUA Modificați la Wikidata
Decedată (97 de ani)[2][3][4] Modificați la Wikidata
New York City, New York, SUA Modificați la Wikidata
ÎnmormântatăBeth-El Cemetery] Modificați la Wikidata
Cauza decesuluistop cardio-respirator Modificați la Wikidata
Căsătorită cuJoseph Lauder] Modificați la Wikidata
Număr de copii4 Modificați la Wikidata
CopiiRonald Lauder
Leonard Lauder Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Ocupațiefemeie de afaceri Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materNewtown High School]  Modificați la Wikidata
PremiiMedalia Prezidențială pentru Libertate ()[1]
Cavaler al Ordinului Național al Legiunii de Onoare  Modificați la Wikidata
Prezență online

Josephine Esther Mentzer, cunoscută ulterior ca Estée Lauder, (n. , New York City, New York, SUA – d. , New York City, New York, SUA) a fost o femeie de afaceri americană.

A fost prima femeie magnat din domeniul cosmeticii. În 1998, publicația Time a considerat-o singura femeie dintre cele mai mari personalități din lumea afacerilor din secolul al XX-lea.

Mama ei a fost de origine franco-maghiară, iar tatăl provenea din Cehoslovacia. Își începe cariera încă din tinerețe, ajutându-și unchiul John Schotz, chimist și farmacist din Ungaria, să obțină creme și parfumuri.

În 1946, împreună cu soțul, Joseph Lauter (cu care se căsătorise în 1930 și care ulterior și-a transformat numele în Lauder), a fondat compania de cosmetice Estée Lauder Companies și comercializează numai câteva produse pe care le expune pe stradă sau prin demonstrații gratuite în saloanele de cosmetică. Cifra de afaceri a companiei crește prin lansarea unui ulei de baie numit Youth Dew și care devine popular.

După căderea comunismului, a contribuit cu 5 milioane de dolari la restaurarea Marii Sinagogi din Budapesta, a doua sinagogă din lume (ca mărime) după Sinagoga Emanu-El din New York.

În 2004, președintele George W. Bush îi conferă medalia „The Presidential Medal of Freedom”, cea mai mare decorație civilă a SUA.

Moare la 98 de ani în urma unui stop cardiac. Unul din fiii săi, Ronald Lauder, este om de afaceri și colecționar de artă.

Note

  1. ^ https://crsreports.congress.gov/product/pdf/R/R47639  Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ a b Estée Lauder, FemBio-Datenbank] 
  3. ^ a b Estée Lauder, RKDartists, accesat în  
  4. ^ a b „Estée Lauder”, Gemeinsame Normdatei, accesat în  

Legături externe