Eugen Johann Christoph Esper

În acest articol vom explora Eugen Johann Christoph Esper, un subiect care a captat interesul multor oameni în ultima vreme. Eugen Johann Christoph Esper este o sursă de dezbatere și discuții în societatea actuală și are un impact important asupra diferitelor aspecte ale vieții de zi cu zi. Pe parcursul acestui articol, vom examina diferite perspective și opinii despre Eugen Johann Christoph Esper, precum și relevanța sa pentru cultura, istoria și viitorul nostru. Cu o privire critică și reflexivă, vom încerca să punem în lumină această temă atât de relevantă astăzi, oferind abordări și argumente diferite care invită la reflecție și dezbatere.

Eugen Johann Christoph Esper

Eugenius Johann Christoph Esper (n. 2 iunie 1742 - d. 27 iulie 1810) a fost entomologist, botanist și patolog german.

Biografie

Ca și fratele său, Friedrich , primele noțiuni de științe naturale le-a primit de la tatăl, Friedrich Lorenz Esper, botanist amator. Tot spre științele naturii este îndrumat și de către profesorul său de botanică, Casimir Christoph Schmidel (1718 - 1792).

În 1781, Esper obține doctoratul în filozofie cu lucrarea De varietatibus specierum in naturale productis.

Contribuții

În timpul liber, Esper se ocupa cu studiul naturii. Cea mai valoroasă lucrare a sa, dedicată științelor naturale, este Die Schmetterlinge in Abbildungen nach der Natur mit Beschreibungen ("Fluturii, reprezentați după natură, cu descrieri"), scrisă în perioada 1776 - 1807.

Toate cărțile sale sunt bogat ilustrate: minerale, păsări, plante, mușchi, insecte sunt reprezentate sub formă de planșe colorate manual.

Esper a fost primul care a cercetat paleopatologia, deci poate fi considerat ca fiind întemeietorul acestei ramuri a patologiei.

Lucrări

  • Die Schmetterlinge in Abbildungen nach der Natur mit Beschreibungen. Walther & Weigel, Erlangen, Leipzig 1777–1839 post mortem
  • De varietatibus specierum in naturæ productis. Erlangen 1781.
  • Ad audiendam orationem. Erlangen 1783.
  • Naturgeschichte im Auszuge des Linneischen Systems, mit Erklärung der Kunstwörter. Nürnberg 1784.
  • Die Pflanzenthiere in Abbildungen nach der Natur, mit Farben erleuchtet, nebst Beschreibungen. Raspe, Nürnberg 1791–1830 post mortem
  • Icones fucorum. ... Abbildungen der Tange. Raspe, Nürnberg 1797–1818 p.m.
  • Lehrbuch der Mineralogie. Palm, Erlangen 1810.