În lumea de astăzi, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București a devenit un subiect relevant și interesant pentru un spectru larg de oameni. Fie că este o persoană publică, un concept sau un eveniment istoric, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București stârnește interesul și curiozitatea multora. De-a lungul istoriei, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București a jucat un rol crucial în formarea societăților și modelarea culturii și tradițiilor. În acest articol, vom explora în profunzime semnificația și importanța lui Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, oferind o privire detaliată și perspicace care va face lumină asupra acestui subiect fascinant.
Facultatea de Matematică și Informatică este o facultate a Universității din București.
În 1864, când s-a înființat Universitatea din București, una dintre cele trei facultăți ale ei era Facultatea de Științe fizice, matematice și naturale (ulterior devenită Facultatea de Științe), care din 1866 s-a scindat într-o secție de științe fizico-matematice și alta de științe fizico-naturale. Disciplinele matematice care figurau în programa facultății erau: Introducțiune în calcul, Algebră superioară și Calculul diferențial și integral, Mecanică elementară și rațională, Geometria descriptivă, Geometria analitică, Geodezia teoretică și Astronomia, Desenul linear și topografie. Unul dintre primii profesori ai facultății, Alexandru Orăscu, se ocupa în egală măsură de matematică și de arhitectură, el fiind și creatorul Palatului Universității.
Situată în centrul Bucureștiului, în aceeași clădire cu Facultatea de Litere, Istorie, Geologie, Geografie, Administrație Publică și Afaceri și Chimie, la un pas de Institutul de Arhitectură și de Teatrul Național, facultatea rămâne cea mai bună dintre cele de matematică din țară.
Mari personalități care au predat aici: Spiru Haret, Dimitrie Pompeiu, Traian Lalescu, Gheorghe Țițeica, David Emanuel, Simion Stoilow, Victor Vâlcovici, Dan Barbilian (Ion Barbu), Alexandru Ghika, Miron Nicolescu, Gheorghe Vrânceanu, Caius Iacob, Nicolae Teodorescu, Octav Onicescu, Grigore C. Moisil, Gheorghe Mihoc.
Domenii de licență: Matematică, Informatică, Calculatoare și Tehnologia Informației.
Specializări: Matematică (ZI), Informatică (ZI, ID), Calculatoare și Tehnologia Informației.
Număr cadre didactice: 123
Număr de studenți: 1815
Posibilități de încadrare: