Fata cu chitara

În zilele noastre, Fata cu chitara a devenit un subiect de mare relevanță și interes pentru o gamă largă de oameni. Impactul și relevanța acestuia variază de la sfera personală la sfera profesională, influențând deciziile, comportamentele și modurile de gândire. Fata cu chitara nu este doar un fenomen actual, ci a fost prezent de-a lungul istoriei, evoluând și adaptându-se la circumstanțele în schimbare ale societății. În acest articol vom explora diferite aspecte ale Fata cu chitara, de la originea sa și până la influența sa astăzi, pentru a înțelege mai bine importanța și amploarea sa în viața noastră de zi cu zi.

Fata cu chitara
Девушка с гитарой
Devușka s ghitaroi

Afișul românesc al filmului
Titlu originarДевушка с гитарой
Gencomedie muzicală
RegizorAleksandr Faințimmer
ScenaristBoris Laskin
Vladimir Poliakov
StudioMosfilm
Director de imagineAleksei Temerin
MontajL. Lisenkova
MuzicaIuri Saulski
Arkadi Ostrovski
DistribuțieLiudmila Gurcenko
Mihail Jarov
Vladimir Gusev
Iuri Nikulin
Premiera1 septembrie 1958
Premiera în România  (1958-12-12)
Durata93 minute
color
Țara Uniunea Sovietică
Limba originalărusă
Disponibil în românăsubtitrat
Prezență online

Fata cu chitara (titlul original: în rusă Девушка с гитарой, transliterat: Devușka s ghitaroi) este un film de comedie muzicală sovietic, realizat în 1958 de regizorul Aleksandr Faințimmer. După succesul filmului Noapte de carnaval jucat de Liudmila Gurcenko,[1] scenariul filmului Fata cu chitara a fost scris contând pe popularitatea ei. Este filmul de debut al actorului Iuri Nikulin.

Rezumat

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Tania Fedosova, vânzătoarea drăguță de la magazinul de muzică, visează să devină artistă. Îi place mult să cânte și clienții roiesc tot timpul în jurul ei. Asta îl enervează pe directorul de magazin, care se teme să piardă o angajată valoroasă și încearcă să prevină pe Tania să devină artistă, însă cunoștința cu tânărul compozitor Korzikov, o ajută ca visul ei să devină realitate.

Distribuție

Lansare

A fost lansat în anul 1958 și a avut parte de succes comercial, fiind vizionat de 31,9 milioane de spectatori în cinematografele din Uniunea Sovietică.[3]

Note

  1. ^ ru Лыков, Вадим. „Гурченко Людмила Марковна - Актриса театра и кино”. ruspekh.ru. Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ ru Сиди Таль
  3. ^ ru Александр Викторович Федоров (), Статистические данные посещаемости советских фильмов: 1950–1990 [Date statistice privind vizionarea filmelor sovietice: 1950–1990] (PDF), Moscova: ОД «Информация для всех», p. 10, accesat în  

Vezi și

Legături externe