Flesh (roman)

Astăzi, Flesh (roman) este un subiect care a câștigat relevanță în diferite zone ale societății. Influența sa se extinde de la sfera personală la cea de afaceri, inclusiv politică și cultură. De-a lungul anilor, Flesh (roman) a stârnit un interes din ce în ce mai mare, generând dezbateri, cercetări și transformări semnificative. În acest articol, vom explora în detaliu impactul lui Flesh (roman), analizând diferitele sale dimensiuni și reflectând asupra importanței sale astăzi. De la origini și până la evoluția sa contemporană, Flesh (roman) continuă să fie un subiect de discuție relevantă și de mare interes pentru publicul larg.

Flesh (roman)
Informații generale
AutorPhilip José Farmer Modificați la Wikidata
Genștiințifico-fantastic
Ediția originală
Titlu original
Flesh
Limbalimba engleză Modificați la Wikidata
Data primei apariții

Flesh este un roman științifico-fantastic american scris de Philip José Farmer. Lansat inițial în 1960 în Galaxy Science Fiction Novels, a fost a doua carte de ficțiune lungă a lui Farmer, după The Green Odyssey. Flesh are mai multe teme sexuale, așa cum este tipic primelor lucrări ale lui Farmer.

Prezentare generală

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

În Flesh, Peter Stagg și un grup de astronauți părăsesc Pământul în secolul al XXI-lea. Datorită beneficiilor hipersomnului, aceștia se întorc pe planetă opt sute de ani mai târziu, în 2860. Ei găsesc o lume ciudată, locuită de culte păgâne și societăți bizare care locuiesc într-un peisaj ars, stâncos, cu excepția coastei estice, în cea mai mare măsură fertilă, a fostelor Statele Unite și a regiunii Carelia, cu pirați europeni din rămășițele Finlandei. Intrat în grupul majoritar feminin „Elk”, lui Stagg i se pun coarne pe craniu și este botezat „Sunhero”. În acest rol, el devine un sclav sexual, forțat să întrețină relații sexuale cu practic fiecare membru al grupului, în special fecioare. Societatea este dominată de culte care se închină la zeițe, centrate pe „Marea Mamă Albă”, cunoscută sub numele de Columbia, precum și pe fiica ei adolescentă Virginia și pe zeița Alba, aducătoarea de moarte. Motivul principal al intrigii cărții este dialogul intern al lui Stagg, care se concentrează asupra implicațiilor morale, etice, spirituale și fizice ale acțiunilor sale. Cu toate acestea, atunci când se îndrăgostește cu adevărat pentru prima dată, obiectul afecțiunilor sale refuză să cedeze avansurilor sale fizice. În cele din urmă, Stagg, noua sa iubită Mary Casey, membrii rămași ai echipajului său și partenere și copii aleși, evadează încă o dată de pe Pământul primitiv dominat de neopăgâni, în drum spre o planetă locuibilă din sistemul planetar al stelei Vega. Cu toate acestea, deznodământul sugerează că acest lucru ar fi putut fi un plan al preoteselor în vârstă care controlează această societate matriarhală.

Reacție și analiză

Cartea a avut o primire lipsită de entuziasm din partea criticilor. În timp ce cei mai mulți s-au bucurat de stilul de scriere al lui Farmer, ei au simțit adesea că intriga era pur și simplu o scuză slabă pentru a lega între ele imagini teribile ale sexului grafic.[1][2] Ediția revizuită și extinsă publicată la opt ani după lansarea originală a fost întâmpinată cu ceva mai multe laude, în mare parte datorită profunzimii percepute mai mari a intrigii.[3]

Referințe

Note de subsol

  1. ^ Analog, January 1961
  2. ^ Kirkus Reviews, February 15, 1968.
  3. ^ Analog, November 1969.

Legături externe

Vezi și