Floră

În acest articol, vom explora în profunzime subiectul Floră, un subiect care a captat atenția multor oameni. Pe măsură ce ne aprofundăm în această analiză, vom examina diferitele aspecte ale Floră, de la origini până la impactul său asupra lumii de astăzi. De asemenea, vom analiza diferitele perspective care există în jurul Floră, oferind o viziune echilibrată și completă a acestui subiect. În plus, vom examina modul în care Floră a evoluat de-a lungul timpului și modul în care a influențat diverse zone ale societății. În cele din urmă, acest articol își propune să ofere o privire de ansamblu asupra Floră și să ofere cititorilor o înțelegere mai profundă și mai solidă a acestui subiect fascinant.

Pentru alte sensuri, vedeți Flora (dezambiguizare).
Flora

Flora reprezintă totalitatea plantelor (regnului vegetal) care cresc într-o anumită regiune sau areal geografic. Pe când fauna este termenul care se referă la totalitatea animalelor (regnul animal) care trăiește în regiune.

Termenul „Flora” provine din latină zeița romană a florilor și tinereții. Vegetația poate diferi după altitudine, sau regiune climatică, cantitatea de precipitații temperatură. Astfel există:

  • Floră alpină
  • Floră tropicală
  • Floră ecuatorială
  • Floră mediteraneană
  • Floră polară

Etimologie

Cuvântul „floră” provine din numele latin al Florei, zeița plantelor, florilor și fertilității în mitologia romană.[1] Distincția dintre vegetație (aspectul general al unei comunități) și flora (compoziția taxonomică a unei comunități) a fost făcută de Jules Thurmann (1849). Până la investigațiile lui Jules Thurmann, nu se făcea diferență între termini.[2] [3]

Clasificarea florei

Flora Romaniei

Vezi și

Note

  1. ^ Rengel, Kathleen N. Daly ; revised by Marian; Daly, Kathleen (2009). Greek and Roman mythology, A to Z (3rd ed.). New York: Chelsea House Publishers. ISBN 1604134127.
  2. ^ Thurmann, J. (1849). Essai de Phytostatique appliqué à la chaîne du Jura et aux contrées voisines. Berne: Jent et Gassmann
  3. ^ .ib.unicamp.br/profs/fsantos/bt682/2003/apostila-formasvida-2003.pdf (PDF) https://www2.ib.unicamp.br/profs/fsantos/bt682/2003/Apostila-FormasVida-2003.pdf, accesat în   Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)