Francis Walker

În articolul „var1”, vom explora un subiect care a captat atenția multor oameni astăzi. De la impactul său asupra societății până la implicațiile sale asupra vieții de zi cu zi, acest articol va aborda diferite perspective și aspecte legate de var1. În plus, vor fi analizate diverse studii și cercetări care au făcut lumină pe această temă, oferind cititorilor o viziune mai largă și mai profundă. În plus, vor fi examinate posibile soluții sau strategii pentru a aborda provocările asociate cu var1. În cele din urmă, acest articol încearcă să ofere cunoștințe și perspective valoroase care pot contribui la o înțelegere mai completă a var1 și a impactului său asupra vieții noastre.

Francis Walker
Date personale
Născut[1] Modificați la Wikidata
Greater London, Anglia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei[2] Modificați la Wikidata
Decedat (65 de ani)[1] Modificați la Wikidata
Greater London, Anglia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei Modificați la Wikidata
Cetățenie Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei Modificați la Wikidata
Ocupațieentomolog Modificați la Wikidata
Limbi vorbiteengleza britanică Modificați la Wikidata
Activitate
OrganizațieBritish Museum
Entomological Magazine]  Modificați la Wikidata
PremiiFellow of the Royal Entomological Society]  Modificați la Wikidata

Francis Walker (n. 31 iulie 1809 în Southgate, Anglia – d. 5 octombrie 1874 în Wanstead, Anglia) a fost un entomolog englez. El a unul dintre cei mai prolifici autori din entomologie, și a creat controverse spre sfârșitul vieții sale deoarece numele publicate de el erau de fapt sinonime biologice în plus.

Biografie

Walker a fost recrutat de către British Museum din iunie 1848 și până la sfârșitul anului 1873 să catalogheze insectele muzeului (cu excepția coleopterelor). El s-a născut în Southgate, Londra, Anglia pe 31 iulie 1809 și a murit în Wanstead pe 5 octombrie 1874. Walker a adăugat un număr imens de materiale la colecția British Museum și a scris peste 300 de lucrări și note științifice. Este cunoscut pentru cataloagele despre ordinele Orthoptera, Neuroptera, Homoptera, Diptera, Lepidoptera și Hymenoptera. Colaborând cu Alexander Henry Haliday, un bun prieten, el a fost unul dintre primii cercetători ai superfamiliei Chalcidoidea.

Surse externe

  • Plates Arhivat în , la Wayback Machine. de la Insecta Britannica Diptera
  • Internet Archive has digitised versions of Insecta Britannica Diptera (all 3 published volumes) and List of the ... homopterous Insects in the ... Museum (1852) Volume 4; List of the specimens of the hymenopterous insects in the collection of the British museum .. (1846–48) pt. I. Chalcidites.--pt. II. Chalcidites. Additional species and Catalogue of the specimens of neuropterous insects in the collection of the British museum .. (1852–53) pt. I. Phryganides. Perlides.--pt. II. Sialid. Nemopterides.--pt. III. Termitid. Ephemerid.--pt. IV. Odonata

and

  1. ^ a b Francis Walker (entomologist), SNAC, accesat în  
  2. ^ Obituary