Grădina Zoologică din București

Astăzi, subiectul Grădina Zoologică din București este de mare importanță și interes pentru mulți oameni din întreaga lume. Fie că este un aspect istoric, o personalitate relevantă, un progres tehnologic sau orice alt subiect, Grădina Zoologică din București a captat atenția unui public larg. În acest articol, vom explora în profunzime diferite aspecte legate de Grădina Zoologică din București, analizând impactul, relevanța și posibilele implicații ale acestuia pentru viitor. De la origini și până la influența actuală, Grădina Zoologică din București este un subiect care nu lasă pe nimeni indiferent și care merită să fie examinat cu atenție. Alăturați-vă nouă în această călătorie de descoperire și anchetă despre Grădina Zoologică din București.

Grădina Zoologică București

Grădina Zoologică București se află în sectorul 1 din București. Parcul a fost înființat în anul 1955 sub formă unui serviciu al Secțiunii Gospodăriei Comunale din cadrul Sfatului Popular al Capitalei.

La acea dată, mici efective de animale erau răspândite în parcurile Cișmigiu, Carol I, Herăstrău și în Pădurea Băneasa.

Între anii 1955-1959 are loc o concentrare progresivă a animalelor în cadrul Colțului Zoologic Băneasa, unde la 1 Mai 1959 s-a deschis primul sezon de vizitare.

Începând din 1962, titulatura instituției a devenit Grădina Zoologică București și în același an, a fost inclusă în Anuarul Internațional al Grădinilor Zoologice (Internațional Zoo Yearbook, editat de Societatea de Zoologie din Londra).

Grădina zoologică, având suprafață totală de 5,85 ha, este un așezământ public care întreține și expune colecții de animale vii, sălbatice, indigene și exotice, în vederea realizării a două principale deziderate: conservarea faunei (având prioritate speciile amenințate cu dispariția) și instruirea, educarea și recreerea publicului vizitator.

Legături externe