Acest articol va aborda problema Herschel (telescop spațial), care a câștigat o relevanță semnificativă în diferite zone ale societății. Herschel (telescop spațial) a devenit un subiect de interes pentru cadre universitare, profesioniști și publicul larg, datorită impactului și semnificației sale în diverse domenii de studiu și viața de zi cu zi. În ultimele decenii, Herschel (telescop spațial) a făcut obiectul unor cercetări, dezbateri și reflecții care au permis o mai bună înțelegere și apreciere a importanței sale. În acest sens, acest articol își propune să ofere o viziune amplă și îmbogățitoare despre Herschel (telescop spațial), abordând diferite perspective, abordări și opinii pe această temă.
Observatorul spațial Herschel a fost plasat pe orbita Pământului, în mai 2009 (două luni mai târziu fiind poziționat la 1,5 milioane kilometri de planetă), de către Agenția Spațială Europeană (ESA), cu scopul de a capta radiațiile infraroșii cu mare lungime de undă; folositor pentru observarea obiectelor reci.
Satelitul Planck a fost lansat, de asemenea, în mai 2009 de către Agenția Spațială Europeană (ESA), cu scopul de a detecta lumina provenită din preajma producerii Big Bang-ului (radiația generală prezentă de acum 14 miliarde de ani).