Iacob (nume)

În lumea de astăzi, Iacob (nume) este un subiect care a câștigat o relevanță fără precedent. Atât la nivel personal, cât și global, Iacob (nume) a devenit una dintre principalele preocupări ale societății, generând dezbateri, cercetări și schimbări semnificative în diferite domenii. De la sfera științifică la cea culturală, prezența lui Iacob (nume) și-a pus amprenta asupra modului în care trăim, gândim și interacționăm cu mediul nostru. Prin urmare, este imperativ să explorați pe deplin implicațiile și consecințele Iacob (nume), precum și să reflectați asupra posibilelor soluții și strategii pentru a aborda provocările pe care le ridică. În acest articol, vom aprofunda în spectrul larg de aspecte legate de Iacob (nume), cu scopul de a oferi o privire critică și îmbogățitoare asupra acestui subiect atât de relevant astăzi.

Iacob se luptă cu îngerul

Iacob este un nume de familie sau prenume masculin. Iacob sau Jacobus este forma latinizată a numelui ebraic יעקב (Ia'acov). Din punct de vedere etimologic numele provine de la cel al patriarhului biblic Iacob, fiind legat de cuvântul ebraic „akev” care în traducere înseamnă călcâi. După Vechiul Testament Iacob la naștere se ținea de călcâiul fratelui său geamăn Esau.

Nume de familie derivate: Jakob, Jakobs, Jacobsen, Jacob, Jacobi sau Jacoby, Jakobowicz, Jakab, James, Jameson, Kobson, Koppel, Kupsa, Cupșa, Kubiček, Iacobici, Agopian, Iakovlev, Giacometti.

Personalități

În cultura populară

Iacob este sărbătorit pe data de 25 iulie în calendarul catolic și în cel luteran. În Finlanda, ziua de 25 iulie încheie săptămâna femeilor (între 18 și 24 iulie în calendar apar doar nume feminine) și este cunoscută ca ziua lui Iacob, bătrânul care se face responsabil de scăderea temperaturii apei din lacuri. Această schimbare survine într-adevăr începând cu cea de-a treia săpătămână a lunii iulie. Legenda spune că bătrânul Iacob este cel care aruncă în lacuri o piatră mare, apele devenind mai reci.

Vezi și