Insulele Prundu cu păsări

Acest articol va aborda subiectul Insulele Prundu cu păsări, care a fost obiect de interes și studiu de diverse discipline de-a lungul timpului. Insulele Prundu cu păsări a exercitat o influență semnificativă asupra diferitelor aspecte ale societății, culturii și istoriei, lăsând amprenta asupra vieții oamenilor și asupra dezvoltării comunităților. Printr-o analiză detaliată, vor fi explorate diferitele dimensiuni și perspective din jurul lui Insulele Prundu cu păsări, oferind cititorului o viziune cuprinzătoare și îmbogățitoare asupra acestui subiect atât de relevant astăzi. Prin compilarea cercetărilor, mărturiilor și opiniilor experților, scopul este de a contribui la cunoașterea și înțelegerea Insulele Prundu cu păsări, oferind cititorului instrumentele necesare pentru a reflecta și a-și forma propria judecată asupra problemei.

Insulele Prundu cu păsări
Geografie
PozițieLimanul Sinoe
Suprafață0,014 km²
Lungime5,468 km
Țară
 România
JudețConstanța

Insulele Prundu cu păsări sunt două insule apropiate situate în partea de sud-vest a lacului Sinoe, aproape de mal. Cu o suprafață aproximaivă de 1,4 ha și o lungime de 5.468m, insulele au forma unor atoluri. Ca încadrare teritorial-administrativă aparțin de comuna Mihai Viteazu, județul Constanța[1].

Rezervația

În jurul insulelor s-a constituit din anul 2010 o rezervație științifică[2] constând din luciul de apă al lacului Sinoe, până la o distanță de aproximativ 1 km de centrul ariei. Suprafața totală a rezervației este de 187 ha, incluzând luciul de apă[3]. Rezervația științifică adăpostește o colonie mixtă de păsări dintre care mai importante sunt lopătarul (Platalea leucorodia) și pelicanul creț (Pelecanus crispus), o specie aflată în pericol de extincție la nivel mondial. Insulele sunt un loc important de popas și pentru pelicanul comun (Pelecanus onocrotalus), dar și pentru alte specii, în special păsări acvatice. Accesul persoanelor neautorizate este interzis pe insulă și în zona rezervației[4].

Note

Vezi și

Legături externe