John McDouall Stuart

În zilele noastre, John McDouall Stuart este un subiect de mare importanță și relevanță în lumea de astăzi. Odată cu progresul tehnologiei și viteza cu care se răspândesc știrile, este esențial să fii la curent cu cele mai recente știri și tendințe legate de John McDouall Stuart. Indiferent dacă John McDouall Stuart este o persoană, un eveniment, o dată sau un subiect de interes general, este esențial să fii informat pentru a lua decizii informate și a fi la curent într-o lume în continuă schimbare. În acest articol, vom explora diferite aspecte și perspective legate de John McDouall Stuart, oferind informații relevante și utile pentru cititorul interesat de acest subiect.

John McDouall Stuart
Date personale
Născut[2][3][4] Modificați la Wikidata
Fife, Scoția, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei Modificați la Wikidata
Decedat (50 de ani)[2][3][4] Modificați la Wikidata
Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei[5] Modificați la Wikidata
ÎnmormântatKensal Green Cemetery][5] Modificați la Wikidata
Cetățenie Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei Modificați la Wikidata
Ocupațieexplorator Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba engleză Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materScottish Naval and Military Academy]  Modificați la Wikidata
PremiiPatron’s Medal] ()[1]  Modificați la Wikidata

John McDouall Stuart (n. 7 septembrie 1815, Dysart, Scoția; d. 5 iunie 1866, Londra, Anglia) a fost un inginer scoțian, primul și cel mai împlinit explorator al Australiei care a străbătut continentul, de la sud la nord. Venit in Australia, la Adelaide, cu gândul de a se imbogăți, și-a întreprins prima expediție (14 mai 1858) în căutarea unei căi prin care să-și transporte vitele până la portul din Darwin. A organizat în total 6 expediții, ultimele fiind dedicate liniei de telegraf care avea să facă legătura Australiei cu rețeaua internațională din Java, deci cu Londra și întreaga lume. Traseul liniei a fost elaborat pe baza jurnalelor sale, iar linia a rezistat până la bombardarea Australiei din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Stuart și-a înrăutățit vădit sănătatea în urma expedițiilor. Întors în Europa, a murit după doi ani, la vârsta de numai 50. La înmormântarea sa au participat 7 persoane.

  1. ^ Gold Medal Recipients 
  2. ^ a b John McDouall Stuart, SNAC, accesat în  
  3. ^ a b John McDouall Stuart, Autoritatea BnF 
  4. ^ a b John McDouall Stuart, Find a Grave, accesat în  
  5. ^ a b Find a Grave, accesat în