Kepler-10b

Kepler-10b este un subiect care a devenit din ce în ce mai relevant astăzi. Impactul său se extinde în diferite domenii, de la tehnologie la politică, la societate în general. De-a lungul anilor, Kepler-10b a generat dezbateri continue, stârnind interesul cercetătorilor, experților și publicului larg. În acest articol, vom explora diferitele fațete și perspective din jurul lui Kepler-10b, analizând evoluția sa în timp și influența sa în diferite domenii ale vieții contemporane.

Kepler-10b
Descoperire
DescoperitorMisiunea Kepler  Modificați la Wikidata
Locul descopeririiMisiunea Kepler  Modificați la Wikidata
Data descoperirii  Modificați la Wikidata
Caracteristici orbitale
0,01660604137 UA[1]  Modificați la Wikidata
Excentricitatea0,06[2]  Modificați la Wikidata
0,8374914887 zi[3]  Modificați la Wikidata
Înclinația85,1 °[4]  Modificați la Wikidata
Satelit pentruKepler-10[5][6][7][8]  Modificați la Wikidata
Caracteristici fizice
Masă3,57 Masă terestrăi[9]  Modificați la Wikidata
Comparaţie cu Terra

Kepler-10b, din constelația Draco, este prima planetă cu o structură similară Terrei, observată în afara sistemului nostru solar. Are o dimensiune de 1,4 ori mai mare decât cea a Pamântului și se află de 20 de ori mai aproape de steaua sa (stea denumită Kepler 10), comparativ cu distanța dintre Mercur și Soare. O mișcare completă pe orbită are loc o dată la 0,84 de zile.

Planeta a fost observată pentru prima dată cu telescopul terestru Keck, cu ajutorul căruia oamenii de știință au reușit să surprindă mici diferențe în spectrul luminos al stelei Kepler 10, diferențe numite deplasări Doppler, determinate de mișcarea planetei pe orbita sa. Planeta a fost confirmată de către misiunea Kepler a Agenției Spațiale Americane, NASA.

Note

Vezi și

Legături externe