Lacul Garda

În articolul de astăzi, vom explora tot ce este legat de Lacul Garda. De la origini până la impactul său asupra societății actuale, Lacul Garda a generat un mare interes în diferite domenii. De-a lungul istoriei, Lacul Garda a jucat un rol fundamental în viața oamenilor, afectând atât nivelul personal, cât și cel social. În plus, influența sa a depășit granițele și a generat dezbateri și cercetări în diverse domenii. Prin acest articol, vom pătrunde în lumea lui Lacul Garda pentru a înțelege relevanța sa astăzi și pentru a reflecta asupra rolului său în viața noastră de zi cu zi.

Lacul Garda

Riva del Garda
Administrație
Țară/ȚăriItalia
Geografie
Coordonate45°38′0″N 10°40′0″E ({{PAGENAME}}) / 45.63333°N 10.66667°E
TipGlaciar
Suprafața lacului369,98 km²
Altitudine65 m
Lungimea malului158,4 km  Modificați la Wikidata
Lungime51,9 km
Lățimea medie17,2 km  Modificați la Wikidata
Lățimea maximă16,7 km
Adâncime maximă346 m
Volum50,35 miliarde m³
Hidrografie
Suprafața bazinului2.350 km²
Râu afluentSarca
Râu defluentMincio
Durata de staționare a apei în lac26.8 ani de
Insule
Număr insule5

Imagine din satelit a Lacului Garda
Legături externe
site web oficial
Localizare

Lacul Garda (Lago di Garda sau Benaco în italiană) este cel mai mare lac din Italia cu o circumferință de 144 km și o suprafața de 370 de km pătrați. Este un lac alpin, format în craterul unui vulcan la sfârșitul ultimei glaciațiuni. Lacul este situat în nordul Italiei, la jumătatea distanței dintre Veneția și Milano. Pe malurile sale se află numeroase localități din provinciile Brescia, Verona și Trento.

Vedere a lacului dinspre sud, lângă Peschiera del Garda (Verona, Italia) (probabil alături de Lacul Frassino sau Râul Mincio). În partea de sus a picturii se observă munții de lângă Brescia (Italia). Pictat după 1533 de către Girolamo dai Libri.

Vezi și

Legături externe