Lollapalooza

Astăzi, Lollapalooza este un subiect de mare relevanță și interes pentru un spectru larg de oameni. Odată cu progresul tehnologiei și globalizarea, Lollapalooza a devenit un aspect fundamental în viața de zi cu zi a multor indivizi, având impact asupra diferitelor aspecte precum societatea, economia, politica și cultura. Acesta este motivul pentru care este esențial să aprofundăm în studiul și analiza Lollapalooza, pentru a înțelege mai bine influența și impactul său astăzi. În acest articol, vom explora diferite aspecte legate de Lollapalooza, de la originea sa istorică până la implicațiile sale în lumea contemporană, cu scopul de a oferi o viziune cuprinzătoare și actualizată asupra acestui subiect foarte relevant.

Lollapalooza

Lollapalooza 2011
LocațiaTurnee (1991–1997, 2003)
Grant Park, Chicago (2005–prezent)
O'Higgins Park, Santiago, Chile (2011–prezent)
Jockey Club, São Paulo, Brazilia (2012–present)
Yarkon Park, Tel-Aviv, Israel (2013)[1]
Hipódromo de San Isidro, Buenos Aires, Argentina (2014)
Ani activi15 (1991-1997, 2003, 2013)
GenAlternative rock, punk rock, heavy metal, hip hop, electronica
Websitelollapalooza.com

Lollapalooza (pronunție în engleză ) este un festival muzical anual care întrunește formații populare de alternative rock, heavy metal, punk rock și hip hop, evoluții dance și comedie.

Creat în 1991 de solistul lui Jane's Addiction, Perry Farrell ca turneu de adio pentru formația sa, Lollapalooza s-a organizat anual până în 1997, și a fost „reînviat” în 2003.

Festivalul găzduiește peste 160.000 de oameni pe durata a trei zile. Lollapalooza a prezentat diiverse tipuri de formații, printre care și Rollins Band, Nine Inch Nails, Jane's Addiction, The Smashing Pumpkins, Muse, Babes in Toyland, Beastie Boys, Coldplay, Stone Temple Pilots, Depeche Mode, Foo Fighters, Red Hot Chili Peppers, Ministry, Pearl Jam, The Cure, Of Monsters and Men, Primus, The Killers, The National, Rage Against the Machine, Arcade Fire, Franz Ferdinand, X Japan, Audioslave, Soundgarden, Siouxsie and the Banshees, Cage The Elephant, Alice in Chains, Björk, MGMT, Tool, The Black Keys, deadmau5, Hole, Body Count, Ice-T, Queens of the Stone Age, The Drums, The Strokes, Arctic Monkeys, Calvin Harris, Thenewno2, Fishbone, Lady Gaga și Butthole Surfers.

Liderul lui Nine Inch Nails, Trent Reznor pe durata festivalului Lollapalooza 1991
Imagine indisponibilă Imagine indisponibilă
Lady Gaga vine pentru prima dată la festival cu Lady Starlight înainte de a deveni celebră, în 2007, și se înatoarce trei ani mai târziu cu Semi Precious Weapons, în 2010, ca cântăreață cunoscută internațional.


Note

Legături externe