Lumea de cristal a lui Swarovski

În lumea de astăzi, Lumea de cristal a lui Swarovski a devenit un subiect de mare interes și relevanță. Fie că este vorba despre impactul său asupra societății, influența sa asupra culturii populare sau importanța sa în mediul academic, Lumea de cristal a lui Swarovski este un subiect care captează atenția unei largi varietăți de public. În acest articol, vom explora diferitele fațete ale Lumea de cristal a lui Swarovski, analizând importanța, istoria și relevanța sa în lumea de astăzi. De la origini și până la evoluția sa în prezent, Lumea de cristal a lui Swarovski a lăsat o amprentă de neșters asupra vieții noastre și merită să fie studiat și înțeles în toată complexitatea sa. Printr-o analiză detaliată, sperăm să facem lumină asupra acestui subiect și să oferim cititorilor noștri o perspectivă mai amplă și mai profundă asupra Lumea de cristal a lui Swarovski.

Lumea de cristal a lui Swarovski

Lumea de cristal a lui Swarovski (în germană Swarovski Kristallwelten) este un parc de distracții a cărui temă principală sunt cristalele. A fost deschis în anul 1995, când s-au împlinit 100 de ani de la înființarea fabricii de cristale Swarovski din Wattens (Tirol, Austria). Fondatorul parcului a fost artistul André Heller.

Istoric

În anul 1995, cu ocazia celebrării a 100 de ani de la fondarea companiei D. Swarovski KG, André Heller a organizat un parc al minunilor pe un deal artificial amenajat în apropiere de clădirile fabricii de cristale din Wattens. Intrarea se face pe sub un cap gigantic de unde izvorăște o mică cascadă.

Începând de atunci, Lumea de cristal a lui Swarovski se află într-o transformare constantă, cu scopul de a prezenta noi fațete în care pot fi materializate cristalele. André Heller a creat o lume de basm cu 14 camere subterane de "cristal". Rezultatul este o explorare a lucrărilor unor artiști de renume internațional ca Brian Eno, Tord Boontje, Niki de Saint Phalle, Jim Whiting, Keith Haring, Andy Warhol, Salvador Dalí, Susanne Schmögner, Pavel Seide și mulți alții.[1] [2] Punctul culminant al expoziției este Centenarul, care, cu cele peste 300.000 de carate, este cel mai mare cristal șlefuit vreodată.

În anul 2003 a avut loc o primă extindere a complexului, sub conducerea artistică a lui Fabrizio Plessi, Thomas Feuerstein, Hans Magnus Enzensberger și frații Peter și Roland Neuwirth. Lumea de cristal a lui Swarovski este vizitată anual de aproximativ 700.000 de turiști. Ea este a doua atracție turistică din Austria după Palatul Schönbrunn din Viena.

La intrarea în Lumea de cristal a lui Swarovski se află un cap de șoarece pe un piedestal. Acesta este un omagiu adus "primului șoarece", prima figurină de cristal din gama de produse a fabricii Swarovski. În anul 1976 ilustratorul tehnic Max Schreck a creat un șoricel din resturi de cristal. Ca urmare a succesului obținut de această figurină au fost create ulterior și alte figurine din cristale Swarovski. Acest tribut reprezentativ este un omagiu adus scânteii creatoare care generează noi idei.

Imagini

Note

  1. ^ Swarovski, Kristallwelten, Muzeu Swarovski Wattens, kristallwelten.swarovski.com 
  2. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în . 

Legături externe