În acest articol, vom explora impactul Maestru al sportului (România) asupra diferitelor aspecte ale societății contemporane. De la influența sa asupra economiei până la relevanța sa în domeniul sănătății, Maestru al sportului (România) a jucat un rol fundamental în modelarea lumii noastre de astăzi. Printr-o analiză cuprinzătoare, vom examina modul în care Maestru al sportului (România) ne-a modelat percepțiile, comportamentele și deciziile, precum și proiecția sa viitoare. Prin această abordare cuprinzătoare, ne propunem să aruncăm lumină asupra complexității și domeniului de aplicare a Maestru al sportului (România), dând voce diverselor perspective și îmbogățind dezbaterea în jurul acestui subiect de rezonanță globală.
Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă. Puteți contribui prin adăugarea de referințe în vederea susținerii bibliografice a afirmațiilor pe care le conține. |
Titlurile de Maestru Emerit al Sportului, Antrenor emerit și Maestru al Sportului se acordă prin ordin al președintelui Agenției Naționale pentru Sport (Articolul 8), la propunerea federațiilor sportive naționale (Articolul 1) [1]. Titlul de "Maestru al sportului" se acordă sportivilor care au obținut în competiții naționale sau internaționale oficiale performanțele reglementate de regulamentele de clasificare sportivă ale federațiilor sportive naționale și ale Comitetului Național Paralimpic. (Ordin nr. 1072/2016 privind acordarea titlurilor de "Maestru emerit al sportului")[2]
Titlurile de Maestru Emerit al Sportului, Antrenor emerit și Maestru al Sportului au fost istoric acordate și în perioada din timpul României comuniste (1944 - 1989) la numeroși sportivi și antrenori. Aceste titluri erau acordate fără restricții.
Spre deosebire de actualul ordin în vigoare, emis de președintelui Agenției Naționale pentru Sport în 2004 (Ordinul 117/2004), înainte de anul 1989, aceste titluri erau acordate pe viață.