Masivul Gotthard

În articolul de astăzi, vom analiza în detaliu Masivul Gotthard și impactul său asupra societății de astăzi. Masivul Gotthard este un subiect care a căpătat o mare relevanță în ultimii ani, generând mari dezbateri și controverse. De-a lungul istoriei, Masivul Gotthard a fost subiect de studiu și discuții, evoluând și adaptându-se la schimbările din societate. În acest articol, vom examina diferitele perspective și opinii care există despre Masivul Gotthard, precum și influența sa în diferite domenii. În plus, vom explora legătura sa cu evenimentele actuale și proiecția sa în viitor.

Masivul Gotthard

Masivul Gotthard (în germană Sankt-Gotthard-Massiv) este un masiv muntos în Elveția, situat la granița cantoanelor Graubünden, Tessin, Wallis și Uri. În această regiune se află în direcția nord-sud Pasul Sankt Gotthard (2108 m) și pasul Lukmanier (1984 m), în direcția est-vest pasul Oberalp (2044 m), Valea Unseren și pasul Furka (2431 m).

Muntele este denumit după Sfântul Gotthard⁠(en).

Masivul este limitat:

Masivul Gotthard este traversat de Tunelul Gotthard (din secolul al XIX-lea) și de Tunelul de bază Gotthard (dat în folosință în anul 2016), cel mai lung tunel feroviar din lime.

În structura petrografică a masivului predomină gneisul și granitul. Vârfurile mai importante din cadrul masivului sunt:

Din masivul Gotthard izvorăsc Rinul, Ronul și Râul Ticino.


Coordonate: 46° 38' 28" N, 8° 25' 6" O