Memorie nevolatilă

Astăzi, Memorie nevolatilă este un subiect care a căpătat o mare relevanță în diferite zone ale societății. Din politică, economie, cultură, știință și tehnologie, Memorie nevolatilă a generat un impact semnificativ asupra modului în care oamenii interacționează și se relaționează cu mediul lor. Odată cu progresul globalizării și dezvoltarea tehnologiilor informaționale, Memorie nevolatilă a devenit o problemă centrală care pune provocări și oportunități pentru toți actorii implicați. În acest articol, vom explora diferitele dimensiuni și aspecte legate de Memorie nevolatilă, analizând importanța și repercusiunile acestuia în societatea actuală.

Memoria nevolatilă este un tip de memorie de calculator care păstrează datele stocate după oprirea calculatorului. La repornire, informația din memorie devine accesibilă, putând fi citită. Memoriile nevolatile reprezintă un grup foarte larg de suporturi de stocare utilizate în calculatoare și alte dispozitive electronice.
Adeseori, memoria nevolatilă este numită read only memory (ROM).

Exemple

Vezi și

Referințe și note

  1. ^ Volatile and Non-Volatile Computer Memory courses.lumenlearning.com

Legături externe

Bibliografie

  • Seungbum Hong, Orlando Auciello, Dirk Wouters: Emerging Non-Volatile Memories, Springer US, 2014, ISBN: 978-1-4899-7536-2