Mihail Töpler

Subiectul Mihail Töpler este unul care a stârnit mult interes și dezbatere în ultima vreme. De la apariția sa, Mihail Töpler a captat atenția experților și a fanilor deopotrivă, generând o gamă largă de opinii și perspective. În acest articol, vom explora în detaliu diferitele fațete ale Mihail Töpler, analizând impactul acestuia asupra diferitelor aspecte ale societății și culturii. De-a lungul acestor pagini, vom aprofunda în rădăcinile istorice ale Mihail Töpler, vom examina evoluția sa de-a lungul timpului și vom evalua relevanța sa în lumea de astăzi. În plus, vom examina implicațiile viitoare ale Mihail Töpler și vom discuta posibile scenarii care s-ar putea dezvolta în jurul acestui subiect.

Mihail Töpler
Date personale
Născut1780 Modificați la Wikidata
Decedat1820 (40 de ani) Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațiepictor Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Alexandru Moruzi, domnitorul Moldovei și al Valahiei.

Mihail Töpler (n.Töplitz, Boemia, circa 1780 — d. 1820)[1][2] a fost un pictor român. El a pictat portrete ale boierilor și boieroaicelor de la începutul secolului al XIX-lea.

Biografie

Mihail Töpler a venit în Țara Românească pe vremea lui Alexandru Moruzi, pe la 1800 și a stat până la sfârșitul domniei lui Ioan Caragea.[2]

Artistul vizual a pictat portretul vornicului Mihail Manu și al Smarandei Manu. A pictat-o, de asemenea, pe Safta Ipsilanti, soția domnului Constantin Ipsilanti[3]. Picturile sale au fost oferite la cerere de mai multe ori, cea mai vândută este aceea a vornicesei Smaranda Manu[1].



Galerie

Note

  1. ^ a b „Mihail Töpler | 3 Artworks at Auction | MutualArt” (în engleză). www.mutualart.com. Accesat în . 
  2. ^ a b Negrău, Elisabeta. revista de artă și istoria artei 03. p. 163. 
  3. ^ „Elisavet Ypsilanti” (în engleză). www.wikidata.org. Accesat în .