Astăzi ne dorim să aprofundăm subiectul Naraka (Budism), subiect care a căpătat relevanță în ultimii ani și care generează, fără îndoială, un mare interes în rândul populației. Naraka (Budism) este un subiect care acoperă mai multe aspecte și a făcut obiectul unei dezbateri și analize constante. În acest articol, vom explora diferite perspective și abordări legate de Naraka (Budism), cu scopul de a oferi o viziune cuprinzătoare asupra acestui subiect. De la origini și până la impactul de astăzi, Naraka (Budism) a captat atenția cadrelor universitare, experților și a publicului larg, fiind obiect de studiu și interes în diverse domenii. Fără îndoială, Naraka (Budism) a devenit un subiect relevant în societatea contemporană, motiv pentru care este esențial să se aprofundeze înțelegerea și domeniul de aplicare.
Naraka नरक (sanscrită) sau Niraya निरय (pali) (în chineză: 那 落 迦 sau 捺 落 迦, Nàlùojiā sau 地狱 Di Yu; japoneză: 地狱 Jigoku sau 奈 落 Naraku; birmaneză: nga-YE; tibetană: དམྱལ་བ་ dmyal ba; thailandeză: นรก nárók; malaieză: neraka ) este numele dat la o lume cu cele mai mari suferințe din cosmologia budistă[1].
Naraka este de obicei tradus ca iad, tărâmul iadului sau purgatoriu. Ținuturile Naraka din budism sunt strâns legate de 地狱 Dì Yù, iadul din mitologia chineză. Un Naraka diferă de iadurile religiilor avraamice în două privințe. În primul rând, ființele nu sunt trimise în Naraka ca urmare a unei judecăți și pedepse divine, în al doilea rând durata șederii unei ființe într-o Naraka nu este veșnică, deși de obicei durează mult timp.