Orkla

În lumea de astăzi, Orkla a câștigat o mare relevanță în diverse aspecte ale vieții de zi cu zi. Atât la nivel personal, cât și profesional, prezența lui Orkla a devenit un factor determinant care ne modelează deciziile, opiniile și comportamentele. Odată cu progresul tehnologiei și globalizarea, Orkla a reușit să depășească granițele și barierele culturale, devenind un subiect de interes general și un punct de întâlnire pentru societatea modernă. De la impactul său asupra economiei până la influența asupra politicii și culturii, Orkla a țesut o rețea de conexiuni care afectează toate colțurile planetei. În acest articol, vom explora îndeaproape rolul fundamental pe care Orkla îl joacă în viața noastră de zi cu zi și modul în care a reușit să se impună ca un element cheie în evoluția societății de astăzi.

Orkla
Tipallmennaksjeselskap]  Modificați la Wikidata
Fondată  Modificați la Wikidata
Fondator(i)Christian Thams]  Modificați la Wikidata
Țara Norvegia[1]  Modificați la Wikidata
SediuOslo, Nedre Skøyenvei 26, 0213
Industrieconglomerat de afaceri
servicii financiare
Fabricație
Industrie alimentară  Modificați la Wikidata
Produsemâncare
consumables]  Modificați la Wikidata
Angajați30.000 ()
...încă 2  Modificați la Wikidata
Prezență online
site web oficial

Orkla Group este o companie din Norvegia care activează în domeniile: bunuri de consum, produse speciale, chimie și investiții financiare și care are o cifră de afaceri de 7 miliarde Euro[3].

Orkla în România

Compania este prezentă în România din 2002, când a achiziționat producătorul de margarină și sosuri Topway Food[4]. Ulterior, firma a preluat producătorul de pateuri Ardealul Covasna, pentru circa 14 milioane euro, câteva linii de procesare a fructelor și legumelor, de la firma Grup JM din Târgoviște, și producătorul de margarină Royal Brinkers România, în urma unei tranzacții cu o valoare de 18,4 milioane euro[4]. În prezent (aprilie 2009) compania are platforme industriale la București (margarină industrială), Craiova (margarină), Covasna (ketchup, muștar, pate) și Iași (patiserie congelată)[3][5]. Printre cele mai cunoscute mărci din portofoliul companiei se numără brandurile Ardealul, Antrefrig (pateu), Tomi (ketchup), Bunica (ulei), Wiesana, Unirea (margarină) și Linco[5].

Cifra de afaceri:

Note

Legături externe