Palatul Babos din Cluj-Napoca

În lumea de astăzi, Palatul Babos din Cluj-Napoca a devenit un subiect de mare relevanță și interes pentru un spectru larg de oameni. Atât la nivel personal, cât și profesional, Palatul Babos din Cluj-Napoca generează dezbateri, discuții și reflecție datorită impactului său asupra societății. În acest articol, vom explora diferite aspecte legate de Palatul Babos din Cluj-Napoca, de la originile sale istorice până la influența sa asupra prezentului. În plus, vom analiza diferitele perspective și opinii care există în jurul Palatul Babos din Cluj-Napoca, cu scopul de a oferi o viziune cuprinzătoare și îmbogățitoare asupra acestui subiect.

Palatul Babos

Palatul Babos
Clădire
LocCluj-Napoca
OrașCluj-Napoca[1]  Modificați la WikidataCluj-Napoca  Modificați la Wikidata
ȚarăRomânia
AdresăStr. Gheorghe Doja (fosta Wesselényi Miklós) 38,
Piața Mihai Viteazu (fosta Séchenyi István) nr. 1
Actualii beneficiariSándor Babos
Coordonate46°46′27″N 23°35′17″E / 46.774165°N 23.588095°E ({{PAGENAME}})
Începută1889
Terminată1890

Palatul Babos din Cluj-Napoca este un monument istoric și de arhitectură, edificiu reprezentativ pentru arhitectura Belle Époque din Cluj. Clădirea a fost construită pe strada Regele Ferdinand nr. 38.

Descriere

Palatul, care este în formă de V și care face parte dintr-un complex arhitectural alături de Palatul Széki, Palatul Berde și Palatul Elian, a fost construit la începutul anilor 1890 și poartă numele primului proprietar, Babos Sándor.[2]

Până în 1944 la etajul II a funcționat o breaslă artistică transilvană.

Note

  1. ^ Monuments database,  
  2. ^ „Povestea Palatului Babos”. Arhivat din original la . Accesat în .  Parametru necunoscut |accesat= ignorat (posibil, |access-date=?) (ajutor)

Vezi și

Legături externe