În acest articol, ne vom adânci în lumea fascinantă a lui Parazitologie. Fie că este vorba despre explorarea vieții și operei unui personaj istoric, analizarea unui subiect de actualitate sau explorarea evenimentelor care au marcat un moment cheie în istorie, Parazitologie ne oferă posibilități infinite de a dobândi cunoștințe, de a reflecta și de a ne îmbogăți înțelegerea asupra lumii din jurul nostru. . De-a lungul acestor rânduri, ne vom scufunda în detalii, vom explora perspective diferite și, în cele din urmă, sperăm să creăm o experiență îmbogățitoare pentru cititor. Alăturați-vă nouă în această călătorie interesantă în căutarea cunoștințelor despre Parazitologie!
Parazitologia este o ramură a biologiei (zoologiei nevertebratelor) și medicinei care se ocupă cu studiul complex al paraziților animali și vegetali (protozoare, helminți, ectoparaziți) din punct de vedere morfologic, histologic, ciclul lor de viață, combaterea lor etc. și al relațiilor dintre ei și gazde, precum și cu măsurile de combatere a lor. Parazitologia medicală reprezintă o ramură a medicinii care are ca obiect studiul bolilor parazitare al omului. În unele țări, micologia medicală este considerată o parte integrantă a parazitologie.
Biliografie
Elias M.I., Fazakas B., Simionescu Olga, Bornuz M., Dăncescu P., Petcu I. – Parazitologie medicală. Editura Didactică și Pedagogică, București, 1981.
Ion Gherman – Compendiu de parazitologie clinica, Ed. ALL, Bucuresti, 1993
Ion Gherman – Parazitologie clinică modernă. Editura Olimp, București, 1997.
Junie Monica, Sașcă CI – Infecții parazitare umane. Editura Dacia, Cluj-Napoca, 1997.