În acest articol, vom pătrunde în lumea fascinantă a lui Parlamentul European al Tinerilor. Indiferent dacă sunteți un expert în acest subiect sau pur și simplu doriți să aflați mai multe despre acesta, aici veți găsi informații prețioase care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine acest subiect. De la originea și până la evoluția sa astăzi, inclusiv principalele caracteristici și aplicații, vă vom oferi o prezentare completă a Parlamentul European al Tinerilor. Pregătește-te să pornești într-o călătorie de descoperire și cunoaștere care, cu siguranță, te va lăsa cu o perspectivă reînnoită asupra acestui subiect. Continuați să citiți și cufundați-vă în universul captivant al lui Parlamentul European al Tinerilor!
Parlamentul European al Tinerilor (EYP), fondat în 1987, este o organizație europeană de reprezentare a tinerilor din statele membre. EYP promovează dimensiunea europeană în educatie și oferă posibilitatea elevilor/studenților, care fac parte din grupa de varstă 16-22, să participe la o experientă practică și pozitivă de învățare.
Fundatia Heinz-Schwarzkopf "Tanara Europă" este cea care se ocupa de Parlamentul European al Tinerilor, de activitatile internationale si de managementul activitatilor desfasurate.
EYP constituie un forum în care tinerii își pot exprima parerile, fara nici o conotație politică și fara să apeleze la interpretarea de rol. Studenții sunt încurajați sa se implice în problemele curente și în procesul democratic, să practice o gândire independentă și sâ aibă inițiativă personală.
EYP organizează în fiecare an 3 sesiuni internaționale cu o durata de 9 zile fiecare. Acestea au loc de fiecare data într-o alta țară europeană și reunesc 250-300 studenți și profesori din Europa (in cel mai larg sens), nu numai din cele 27 de state membre. Ideea de baza a unei sesiuni este ca delegații se reunesc în comitete multi-nationale, fiecare comitet discutând o anumită problemă. Participând la 'Teambuilding', delegații se reunesc în comitete în care adopta o rezoluție pe problemă respectivă, care mai apoi este dezbătută în cadrul Adunării Generale.
Albania, Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Malta, Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Muntenegru, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Azerbaijan, Republica Moldova.