Pițigoi bicolor

În lumea de astăzi, Pițigoi bicolor este un subiect care a căpătat relevanță și a atras atenția multora. Fie datorită impactului său asupra societății, a relevanței sale în domeniul științific, fie a importanței sale în istorie, Pițigoi bicolor a generat un profund interes în diverse sectoare. Acest fenomen a stârnit dezbateri ample și a declanșat numeroase investigații în căutarea unei mai bune înțelegeri a implicațiilor sale. Pe măsură ce Pițigoi bicolor continuă să evolueze, este esențial să se analizeze îndeaproape impactul său și să se exploreze potențialele consecințe. În acest articol, vom explora în continuare rolul lui Pițigoi bicolor astăzi și vom aborda relevanța acestuia în diferite contexte.

Pițigoi bicolor
Stare de conservare

Risc scăzut (LC)  (IUCN 3.1)[1]
Clasificare științifică
Regn: Animalia
Încrengătură: Chordata
Clasă: Aves
Ordin: Passeriformes
Familie: Paridae
Gen: Baeolophus
Specie: B. bicolor
Nume binomial
Baeolophus bicolor
(Linnaeus, 1766)
Arealul aproximativ

     pe tot parcursul anului

Sinonime

Parus bicolor Linnaeus, 1766

Pițigoiul bicolor (Baeolophus bicolor) este o pasăre mică cântătoare din ordinul paseriformelor, din familia pițigoilor, Paridae. Pițigoiul cu creastă neagră, care se găsește din centrul și sudul Texasului spre sud,[2] a fost inclus ca subspecie, dar acum este considerat o specie separată, Baeolophus atricrstatus.[3]

Aceste păsări mici au o lungime de aproximativ 15 cm, cu o față albă și partea superioară a corpului gri conturată cu flancuri de culoare ruginie. Alte caracteristici includ frunțile lor negre și creasta gri cu smocuri de pe cap.[4] La pui, fruntea neagră este mult diminuată, astfel încât acestea pot fi confundate cu pițigoiul de stejar (deși arealelor lor nu se suprapun). Masculii tind să fie mai mari decât femelele.[5]

Galerie

Note

  1. ^ BirdLife International (). Baeolophus bicolor. IUCN Red List of Threatened Species. 2016: e.T22711983A94314102. doi:10.2305/IUCN.UK.2016-3.RLTS.T22711983A94314102.enAccesibil gratuit. Accesat în . 
  2. ^ Kaufman, Kenn (). „Black-crested Titmouse”. National Audubon Society. Accesat în . 
  3. ^ Banks, Richard C.; Cicero, Carla; Dunn, Jon L.; Kratter, Andrew W.; Rasmussen, Pamela C.; Remsen, J. V.; Rising, James D.; Stotz, Douglas F. (). „Forty-Third Supplement to The American Ornithologists' Union Check-List of North American Birds”. The Auk. 119 (3): 897–906. doi:10.1093/auk/119.3.897. Accesat în . 
  4. ^ McCommons, James (). „Tufted Titmouse”. Emmaus. 50: 16. 
  5. ^ „Tufted Titmouse (Baeolophus bicolor) General Biology” (în engleză). Accesat în . 

Legături externe

Materiale media legate de Tufted titmouse la Wikimedia Commons